Hennepteam doet inval in Zuidbroek

Het hennepteam van de politie heeft zondag 22 februari een inval gedaan in het partijpand van Grunnegers veur Stad en Ommeland in Zuidbroek. Rond een uur of half elf werd Statenlid Swierenga verrast door een viertal agenten aan de voor- en achterdeur. Dat gebeurde na een anonieme tip. Er werd geen hennepkwekerij gevonden.
Het partijpand van Grunnegers veur Stad en Ommeland is tevens het woonadres van de familie Swierenga. Na een vluchtige inspectie van het pand werd er geconstateerd dat er niets verdachts te vinden was. Tegen 10.20 uur stond er een team van 4 personen (agenten) aan de deur en een technische man. Het ging ze vooral om de schuur (4 garageboxen die achter het pand van Swierenga en Eethuis de Pannenman liggen.
“Het zal wel aan onze campagneposter liggen”, zegt de heer Swierenga. We willen graag de teelt van cannabis legaliseren en hebben het hennepblad ook in onze poster afgebeeld. De politie verontschuldigde zich nog met de reden dat ze elke tip toch wel controleren moeten met het oog op brandgevaar. Juist dit probleem is voor de nieuwe partij ook één van de uitgangspunten voor legalisatie. Omdat veel mensen door geldproblemen, of om het lucratieve zich tot het thuis kweken laten verleiden, worden ze vaak speelbal van criminele organisaties, stelt Jacco Swierenga. Deze criminelen zorgen voor de lampen en het kweek materiaal, waarbij ook niet geschuwd wordt om de energiemeter te omzeilen met alle brandbare gevolgen van dien. Daarom wil de partij een andere aanpak hiervan.
Wie getipt heeft? “Geen idee, maar ’t is zonde van de inzet van politiekracht en zonde van het geld dat dit kost”, aldus de heer Swierenga. Het hennepteam viel ook het naastgelegen Eethuis De Pannenman binnen. Ook hier werd niets aangetroffen. “Ik lag boven het pand op bed te slapen”, vertelt eigenaar Robert Kuperus. “Ik hoorde iets kloppen en gemorrel aan mijn deur. Even later een boormachine. Ik dacht wat is dit? Beneden gekomen liepen er 6 agenten door mijn zaak; 2 sloten waren er uitgeboord en de deuren zwaar beschadigd. Het is een groot schandaal. Het is echt belachelijk, ze gingen het hele pand door. Ze maakten geen excuses, geen sorry, niks. Ze liepen zo het pand weer uit. Ik ben hier een zaak aan het opbouwen; een startende ondernemer. Ze kunnen toch ook komen als de zaak open is. Dan hadden ze ook nog een kopje koffie kunnen krijgen.”

Reactie toevoegen