Historische Kring Menterwolde

Ledenvergadering in Lijwiekstee te Noordbroek. Na de pauze van onze ledenvergadering op dinsdag 10 maart zal Henk Landlust uit Zuidbroek vertellen over zijn passie; het fotograferen vanuit grote hoogte met behulp van op afstand bediende foto-video apparatuur, welke aan de lijn van een vlieger is bevestigd. Ook wel vlieger-fotografie of vlieger-luchtfotografie genoemd.
Het doel van dhr. Landlust is omgevingen, gebouwen en alles wat hij mooi vindt vast leggen voor zijn fotoverzameling. Deze verzameling bevat honderden foto’s van inmiddels jaren terug. Zodat ook plaatjes aanwezig zijn van verdwenen gebouwen of situaties. Of meerdere foto’s van verschillende tijdstippen van één project, b.v. de aanleg van het klaverblad A7 / N33. Wat een leuk tijdsbeeld geeft.

Hij gaat ons vertellen over zijn vlieger, foto’s per drone, de weersomstandigheden, privacy vanaf de aarde, de vereniging, en natuurlijk de foto apparatuur. Naar verluidt neemt hij attributen mee om aan het publiek te tonen en een greep uit zijn foto-archief.

Reactie toevoegen