WP leerlingen in Trendteam

Politiek voor en door jongeren tussen de 12 en 23 jaar Eind januari is mavo 3C voor een excursie naar het Provinciehuis in Groningen geweest en hebben daar kennisgemaakt met een drietal Statenleden en jongeren van het Trendteam. Marjolein Tiggelaar, Iris Koning en Iris van den Akker hebben zich daar zo goed geprofileerd, dat zij gevraagd zijn om deel te nemen aan het Trendteam. Gisteren hebben zij hier definitieve afspraken over gemaakt en vanaf heden zijn zij dus actief lid.
Het Trendteam van de provincie Groningen is een groep van vijfentwintig scholieren en studenten tussen de 12 en 23 jaar uit de hele provincie. De jongeren in het Trendteam doen eigenlijk twee dingen: zij denken mee over provinciale zaken die jongeren aangaan én zorgen ervoor dat andere jongeren meer aan de weet komen over provinciale politiek. Voor de provincie is het Trendteam belangrijk, want zo kunnen zij hun beleid beter afstemmen op de wensen van jongeren. Jongeren weten namelijk heel goed wat ze willen en hebben daar heldere ideeën over. Bijvoorbeeld over jeugdzorg of over het openbaar vervoer.
In het Trendteam zitten jonge mensen die het belangrijk vinden om maatschappelijk betrokken te zijn en een duidelijke mening hebben over provinciale vraagstukken. Zij zijn de trendwatcher voor de provincie Groningen en steken hier veel van op. Zij leren hoe het is om in een jongerenteam te werken, leren over het provinciaal bestuur, gaan mee op leuke interessante excursies, ontmoeten veel nieuwe mensen en krijgen ervaring met het werken aan projecten.

Reactie toevoegen