Kerk van Noordbroek

Het onderhoudsplan voor de kerk wordt dit voorjaar uitgevoerd. Zowel het orgel als de kerk worden aangepakt. De werkzaamheden worden financieel ondersteund door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Provincie Groningen en diverse fondsen.
De lekken in het Schnittger orgel worden gedicht zodat het instrument weer veel beter gaat klinken. Aan de kerk worden voegen hersteld, kilgoten vernieuwd en onder andere de gesmede bekroning op het kerk-dak hersteld en verguld. De kerk heeft ook enige aardbevingsschade opgelopen. De Kerkrentmeesters en de NAM hebben overeenstemming bereikt over het schadebedrag. De schade is niet zo groot dat er zorgen over de veiligheid bestaan.
De herstelwerkzaamheden zijn in een bestek vastgelegd om aansluitend op het huidige werk te kunnen worden uitgevoerd. De schade bestaat uit een aantal nieuwe scheuren die zullen worden hersteld door ze te injecteren. De bijzonder waardevolle figuratieve schilderingen hebben gelukkig geen schade geleden. Een enkele imitatiebaksteenrand dient met het penseel te worden aangevuld.

Reactie toevoegen