Hoe druk jij de pauzeknop in?

Vind je het ook moeilijk om, om te gaan met moeilijke situaties? Logisch! Maar door ze weg te duwen, blijven ze maar terugkomen... En vind je het lastig om in ons hectisch bestaan, pauze in te lassen, tijd voor jezelf te nemen en een stapje terug te doen?
Een hele uitdaging! Dat vond ik ook. Doordat ik zelf de Mindfulness training ben gaan doen, heb ik ervaren hoe moeilijk dit is. Maar ook heb ik ontdekt en gevoelt hoe fijn en belangrijk het is, en hoeveel ik er elke dag aan heb. Dat ik bij mezelf herken wanneer ik aan het doorhollen ben, gestressd ben en alleen maar mijn ‘to-do’ lijstjes aan het afvinken ben. Ook ik heb nog steeds baat bij de Mindfulness oefeningen, elke keer weer.
Hierdoor ben ik geïnspireerd geraakt en wilde ik mijn werk als maatschappelijk werker en begeleidster van mensen met Psychiatrische problematiek, verder uitbreiden en verrijken. De opleiding heb ik afgerond aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. En ook dit was een ware ontdekkingsreis, waardoor ik het Mindful leven nog meer heb kunnen verinnerlijken.
Graag wil ik dit delen met jullie, zodat je meer kunt genieten van de kleine dingen, meer kunt genieten van de vele mooie momenten in het leven en voorkomen dat je meer naar je vakantie toeleeft, dan dat je er daadwerkelijk op dat moment van kunt genieten.
 
Bij Mindfulness leer je om bewuster te leven, meer aandacht te hebben voor jezelf en je omgeving. Ook leer je om stress-reacties bij jezelf te her- kennen en wanneer je op de automatische piloot reageert. Uiteraard is het niet altijd slecht om op de automatische piloot te reageren, wanneer de situatie daarom vraagt. Maar in ons hectisch bestaan, reageren we vaak ook op de automatische piloot, terwijl we daar niet van bewust zijn en het niet nodig is! 
Er worden kennismakingsworkshops georganiseerd voor mensen die vragen hebben, twijfelen of eerst willen ervaren wat ze kunnen verwachten. Daarnaast starten de 8-weekse groepstrainingen op diverse momenten in de week. Voor actuele data voor workshops en trainingen verwijs ik u graag naar mijn website. Er zijn mogelijkheden voor vergoedingen vanuit de meeste aanvullende verzekeringen.
Check de website voor data, kosten, vergoedingen en locatie!

Reactie toevoegen