Indoor Groningen verder met springconcours klasse L

De derde dag van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen stond in het teken van het vervolg van het springconcours in de klasse L voor pony’s en paarden. De klasse L Groep IV Klassiek paarden werd gewonnen door Lars Slagter met Vienna. Hij bleef Britt Wiefferink met Bonitha en Niels Mulder en Doxynula-N voor. In de klasse L Groep IV Progressief paarden was Britt Boeve met Loco Loco de snelste in de barrage, voor Robert Roordink met Ellert en Gert van den Hof met Chappeau.

De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.iichgroningen.nl.

Mensport 4 januari 2015
Op 4 januari 2015 wordt er, voor het eerst tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen, een mensportdag georganiseerd. Indoor Groningen doet dit samen met Stichting Mensport Nienoord. Er zal gereden worden door zowel tuigpaarden als mensporters. Het grootste deel van de dag wordt ingevuld met het rijden van de minimarathon, waarbij er een spectaculair en uitdagend parcours neergezet wordt. Aan de minimarathon konden in eerste instantie maximaal 40 combinaties deelnemen, maar gezien de grote belangstelling is dit opgehoogd naar 50 combinaties.
Er wordt door combinaties uit het Mendistrict Noord niet alleen voor de dagprijzen, maar ook voor de competitie van de Noorder Cup gereden. Naast de wedstrijden verzorgen Jacques Poppen (wereldkampioen Paramennen) en Jan Mekkes een show.

KNHS/KWPN Hengstencompetitie
Op 7 januari 2014 maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Isah KNHS/KWPN hengstencompetitie dressuur en Blom KNHS/KWPN hengsten-competitie springen. De Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paardenliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.

Grote finale voor de klassen B, M, L, Z en ZZ
De 1e prijswinnaars van alle rubrieken klassiek springen klasse B en L paarden, rubrieken twee fasen in de klasse M, Z en ZZ en alle rubrieken progressief springen paarden kwalificeren zich voor de grote finale. De 24 finalisten rijden elk een parcours op de hoogte van successievelijk, zijn of haar klasse. Voor elke afgeworpen hindernis krijgt de combinatie drie strafseconden bij de eindtijd opgeteld. De winnaar van deze finale krijgt een splinternieuwe 2-paards paardentrailer. De finale is op 7 januari 2015 rond 19.30 uur.
Tijdens de kerstdagen zijn er geen wedstrijden. Op 27 december gaat Indoor Groningen verder met dressuur in de klasse ZZ-Licht, ZZ-Zwaar, Prix ST Georges en Grand Prix. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vind plaats tot en met 10 januari 2015 in de Eurohallen van het Van
der Valk Complex in Zuidbroek.

Reactie toevoegen