Afscheid Gerda Haaima

Vrijdag 19 december is in de Noordsuythoeve afscheid genomen van Gerda Haaima. Haar vaste groep dames en heer nam met koffie, gebak, bloemen en bonnen afscheid van ‘hun’ Gerda. Na 10 jaar is haar maatschappelijke baan door bezuinigingen weggevaagd. 10 jaar lang stond ’s morgens de koffie klaar voor een grote groep (meest dames) die even hun verhaal kwijt wilden of advies kwamen vragen. 
Gerda deed boodschappen voor zieke inwoners van Noordbroek, hielp met formulieren invullen en verwees door naar de gemeente waar nodig. Ging langs bij oudere mensen die, door overlijden van een partner of ziekte in de knel kwamen. Regelde vervoer of ging zelf mee waar nodig. Op dinsdagmiddag werd er met een groep geknutseld en op vrijdagochtend was er een sjoelcompetitie. Gerda was een rots in de branding in het leven van veel oudere Noordbroeksters. 
Het afscheid viel iedereen zwaar, ook omdat er niets duidelijk is over de voortgang van het Steunpunt. De gemeente, als eerst verantwoordelijke, is na een half jaar vragen nog steeds niet met een oplossing gekomen. 
 
Nogmaals namens de inwoners van Noordbroek: Gerda bedankt! 

Reactie toevoegen