Kerstnachtdienst terug in de Oude Dorpskerk

Op woensdag 24 december a.s. zal er in de onlangs gerestaureerde Dorpskerk van Meeden weer de traditionele Kerstnachtdienst gehouden worden.
Na een ingrijpende restauratie van ruim 1½ jaar wordt de kerk weer voor het eerst geopend voor publiek. Hoewel de officiële ingebruikname nog even op zich laat wachten, is er toch gekozen om deze Kerstnachtdienst en de kerkdienst op 1e Kerstdag in deze kerk te houden.
De officiële overgang van de Protestantse Gemeente Meeden naar de Dorpskerk aan de Kerkstraat zal in het voorjaar gaan plaatsvinden.
Zoals was beloofd en afgesproken met de orgelbouwer, zou het in 1751 gebouwde en onlangs gerestaureerde Hinsz-orgel van deze kerk tijdens de komende kerstdiensten in volle glorie te bewonderen en te beluisteren zijn. Helaas is dat niet gelukt en zal dus wederom de plaatsing ervan uitgesteld moeten worden. Nu naar volgend jaar.

In deze Kerstnachtdienst zal medewerking worden verleend door een speciaal voor deze avond samengesteld koor en orkest. Sopraan Hermien Cats zal ook weer deze avond haar mooie stem laten horen, zowel solo als met het koor. De begeleiding van het koor zal geschieden door het “Arpeggio Consort”. Dit orkest bestaat uit een fluit, een hobo, drie 1e violen, drie 2e violen, een altviool, een cello en een piano. Koor en orkest staan onder leiding van Wim Glasbergen die de muziekarrangementen hiervoor heeft geschreven.
Een belangrijk onderdeel van deze Kerstnachtdienst is de samenzang. Die zal worden begeleid door Bouko Tiggelaar op een orgel en Koos Beishuizen op de cornet.
Ds. Harm van Houte zal een korte meditatie houden.
De Kerstnachtdienst begint om 21.30. Vooraf zal vanaf 21.15 samenzang plaatsvinden. (Zie de advertentie elders in deze krant.)

Reactie toevoegen