Vrijwilligers bedankt met buffet

Meer dan 100 vrijwilligers genoten afgelopen vrijdagavond in het nieuwe MFC. De Noordsuythoeve in Noordbroek van een stamppotbuffet van boerenkool, zuurkool en filosoof bereid door de kok van Gockingaheem. De Vrijwilligerscentrale van de Gemeente organiseerde deze avond om vrijwilligers te bedanken in het kader van de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag.
“Volgens de statistieken doen 3600 mensen enige vorm vrijwilligerswerk in Menterwolde. De mensen die hier gekomen zijn verwennen we graag met een leuke avond als dank”, aldus Wethouder Roelof Vos in zijn openingstoespraak. In een schort gehuld ging hij tezamen met zijn collega’s aan de slag met het serveren van drankjes aan de mensen. Mark Dontje speelde een paar mooie liedjes opgevolgd door de uitreiking van de bloemen aan de vrijwilligers die op deze avond in het zonnetje werden gezet. Janneke Plat was de eerste vrijwilligster die tot haar grote verrassing werd toegesproken door Burgemeester Van Zuijlen over het dankbare werk dat zij doet voor de ouderen in Gockingaheem. 
Diny Siebesma van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg, oogstte vervolgens veel bewondering voor het werk dat zij verzet. “Ontzettend zwaar maar vreselijk dankbaar werk.” Burgemeester van Zuijlen was vol respect: “Maar ook de derde ‘in het zonnetje’; Dorpsraad vrijwilliger Ineke van de Poel verdient ons respect. Zoals zij probeert mensen te verbinden met een enthousiasme die zijn weerga niet kent.” Met een mooie bos bloemen stapten de drie vrijwilligers overdonderd van het podium. 
Nadat Edwin Jongedijk de zaal plat kreeg met zijn sfeervolle Groningse liedjes rondde Wethouder Lian Veenstra de avond met een slotwoord waarin zij de aanwezigen bedankte voor het feit dat zij deze avond hun vrijwilliger mocht zijn. 
 
Ingezonden:
Tijdens de vrijwilligersavond afgelopen vrijdag werd ik in het zonnetje gezet. Op dat moment en dat gebeurt niet zo vaak, stond ik echt met de mond vol tanden. Ik had nog zo veel willen zeggen. Daarom doe ik het op deze manier voor alle vrijwilligers in de gemeente Menterwolde. Natuurlijk ben ik ontzettend blij met het boeket wat ik heb gekregen, als er meer dan 100 bloemen in hadden gezeten, had iedereen in de zaal 
1 bloem van me gekregen, want de dingen die je doet, doe je nooit alleen, en ik doe niets meer of minder dan een ander. Wat ik afgelopen vrijdag niet kon zeggen, wil ik nu nog graag even kwijt. Iedereen hartelijk bedankt voor deze gezellige avond.
 
Janneke Plat

 

Reactie toevoegen