Tweelingzusjes Lageman gehuldigd

Angela Lageman Nederlands Kampioen 50cc Grasbaan De 9-jarige tweelingzusjes Angela en Demi Lageman uit Zuidbroek zijn afgelopen woensdag 19 november door wethouder Jan Batelaan gehuldigd. Dit vanwege hun behaalde resultaten in de klasse 50cc Grasbaan.
Het was een heel mooi feestje op het gemeentehuis; Angela en Demi waren met papa, mama, oma, vrienden en sponsoren naar het gemeentehuis in Muntendam ge- komen. Wethouder Batelaan vertelde dat hij het een geweldige prestatie vond. “Het feestje bij jullie school OBS De Tandem in Zuidbroek, willen we als gemeente nog eens dunnetjes over-doen”, aldus Jan Batelaan. “Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar jullie hebben heel goed gepresteerd.” Er was de wethouder ter ore gekomen dat beide meisjes een enorme voor- sprong hadden op de andere deelnemers. Volgens hem zat er een heel groot gat tussen. “Dat weet ik niet”, zei de bijdehante Angela, “ik ga niet achterom kijken.” 
Er was gebak, drinken en er waren hapjes om de feestvreugde te vergroten. En… prachtige bloemen én een leuke attentie voor de beide dames. 
De tweeling zusjes Angela en De-mi Lageman waren oppermachtig in de klasse 50cc Grasbaan, het hele seizoen drukten de bei-de zusjes hun stempel op deze klasse. Helaas kan er maar eentje Nederlands kampioen worden en dat is Angela geworden.
Zondag 28 september jl. werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden in het Drentse Annen, een wedstrijd waar altijd een geweldige sfeer hangt, doordat de-ze wedstrijd in het centrum van Annen wordt verreden heeft dit evenement de bijnaam “Monaco van het Noorden gekregen”. Ook de beide zusjes verschenen on-der begeleiding van vader en moeder Lageman aan de start. Angela liet zien dat zij niet voor niets de Nederlands kampioen 2014 is. Ook deze wedstrijd wist ze met overmacht te winnen.
Demi eindigde in Annen net buiten het podium op een verdienstelijke 4e plaats. 
Demi is tevens de runner up in de 50cc klasse; zij eindigde op een mooie 2e plaats (Nederlands kampioenschap).

Reactie toevoegen