Noordsuythoeve officieel geopend

Afgelopen woensdag is het MFC Noordbroek officieel geopend onder grote belangstelling. Het wordt voortaan de Noordsuythoeve genoemd. Deze naam is bedacht door Jantien Lambeck.  De naam verwijst naar het feit dat zowel Noord- als Zuidbroeksters gebruik maken van het MFC en naar de boerderij die vroeger op de plek van het MFC stond. 
De regie van de dag was in handen van archeoloog Victor Alsvanouds (Eddie Loonstra uit Noordbroek). Hij heeft voor de vele aanwezige kinderen dan ook meerdere schatten opgegraven. Maar er gebeurde veel meer. Er waren speeches van gedeputeerde Marianne Besselink, de oudercommissie van Poko Loko, projectleider Jos Wortelboer en wethouder Jan Batelaan. Deze laatste bood een grote wandklok aan namens de gemeente. Kinderen uit Noord- en Zuidbroek die Poko Loko bezoeken hebben deze ochtend gedanst.
Ook de CD ‘Aanspould’ van Roel van der Zee met 11 Groningse liedjes werd aangeboden. Het be-treft hier een muziekproject met en voor het MFC. 10 Van de liedjes zijn door Roel gemaakt en één door de kinderen van de groepen 5  t/m 8 van o.b.s. Insp. Amerikaschool. Ook hebben zij met hulp van Adri Wolters CD hoesjes ontworpen die daarna samen met Mark Witteveen zijn gedigitaliseerd.
Alle hoesjes waren mooi, maar uiteindelijk is het ontwerp van Iris van Stralen voor de hoes gebruikt. De CD is opgenomen in de kerk van Noordbroek, waarbij muzikanten van het Noordpoolorkest voor begeleiding zorgen. Roel van der Zee heeft zes liedjes gezongen waarvan twee samen met het kinderkoor en één sa-men met Jessica Bos. 
De CD is geschonken aan alle gebruikers van het MFC. 250 Stuks zullen worden verkocht aan derden om te helpen het project financieel rond te krijgen. De oorspronkelijke ontwerpen van CD hoesjes door de kinderen zijn ingelijst en komen in de school te hangen.

Reactie toevoegen