Omroep Menterwolde viert 25-jarig jubileum

Ruim 25 jaar geleden begon een groep enthousiaste medewerkers met Radio Muntendam, tegenwoordig bekend als Omroep Menterwolde. Om dit heuglijke feit te vieren organiseerde de jarige omroep zaterdag 25 oktober 2014 een jubileum met vele bekende gezichten. Secretaris Jan Smit is één van de vrijwilligers van het eerste uur.
Smit herinnert zich de oprichting van Omroep Menterwolde. “Radio Muntendam is begonnen en later zijn Meeden, Noordbroek en Zuidbroek benaderd door Menno van Duinen, de grote stimulator die toen bij de gemeente werkte, om zich ook aan te sluiten. Ze zijn toen samen opgegaan in Omroep Menterwolde.”
Belangstellenden waren afgelopen zaterdag welkom in de studio om te zien hoe daar radio wordt gemaakt. Daarnaast werd er vanaf 10.00 uur live radio gemaakt vanuit dorpshuis De Menterne, waarbij vele oude beken- den achter de microfoon plaatsnamen om te worden geïnterviewd door de medewerkers van nu. “Op de koffie, platenkoffer (met gasten uit het verleden), sport (met een verslaggever van toen), cultuur, muziek, Trijn Koers, Dineke Hulshof (van de nieuwsblokjes en het ouderen programma); kortom ieder uur een ander onderwerp uit het verleden”, vertelt Jan Smit enthousiast.
“De heer Mik, voorheen jaren penningmeester van de omroep, heeft door een druk op de knop het startsein gegeven voor het in werking zetten van de nieuwe stereo zender met RDS. Luisteraars kunnen nu op hun display zien dat ze op Omroep Menterwolde hebben afgestemd. Het was een zeer geslaagde dag”, aldus Jan Smit. “O.a. radiobingo en onze bluesprogramma zijn op dit moment de grote toppers van de radiozender. Bingo is iedere zondagmorgen! De lokale omroep is nu 24 uur per dag te beluisteren en… vrijwilligers zijn altijd welkom!”

Reactie toevoegen