Van en veur het goie leven

Ter opluistering van de week rondom de officiële opening van het Multi Functioneel Centrum in Noordbroek organiseren de diverse senioren afdelingen van ACTIEF 55+, enkele sportverenigingen en de Dorps Advies Raad Noordbroek op zaterdag 18 oktober een informatieve WELLNESS EN HEALTHY AGEING BEURS. Op deze dag hopen ze jong en oud te mogen verwelkomen in het spiksplinternieuwe MFC en hen een aantrekkelijke dag te kunnen presenteren met voorlichting en demonstraties op allerlei gebied.
De toegang is gratis. Tal van bedrijven, verenigingen en organisaties die zich op het gebied van Wellness en Healthy Ageing bewegen zullen zich presenteren. Informatie is er onder andere over (recreatief) sporten en bewegen voor alle leeftijden, de nieuwste hulpmiddelen, fysiotherapie op maat voor jong en oud, alternatieve therapieën, gezonde en afwisselende voeding, dieetadviezen, kort-om een enorme aanbod om het welzijn voor u en uw omgeving te veraangenamen. Alles met de achterliggende gedachte “voor en over het aangename van het leven”, gezond ouder worden en mogelijkheden op het gebied van sport, bewegen, welzijn, zorg, huisvesting en recreatie. Verder zijn er korte workshops, demonstraties en tal van proeverijen. Ook voor hen, die, als het in het leven even niet meezit en wel wat extra aandacht en ondersteuning kunnen gebruiken, is er volop informatie. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld rouwverwerking en alles wat daarbij komt kijken, dementie of een noodgedwongen verhuizing naar een zorgcentrum.
 
U vindt er informatie en mogelijkheden om te knutselen en andere aangename manieren van vrijetijdsbesteding, zoals het maken van een bloemstukje en dergelijke. De knutselclub onder leiding van Gerda (Steunpunt) zal het publiek bovendien een prachtig kunstwerk showen. Een kunstwerk waar de senioren wekenlang aan hebben gewerkt en die ze tijdens de opening van het MFC als blikvanger voor in de “huiskamer” zullen schenken.
 
Het zal u niet zijn ontgaan dat er vanaf volgend jaar op het gebied van zorg en welzijn, voor zowel jong als oud, nogal het één en ander gaat veranderen. Voor informatie in verband met de invulling en vooral de uitvoering van de komende decentralisaties (veranderingen in de zorg) is ook de gemeente Menterwolde ruim vertegenwoordigd. Zij informeren u graag over participatie, blijven meedoen in de maatschappij, mantelzorg, jeugdzorg, thuiszorg enzovoort. Ze ko-men met een heel team.
 
Tijdens de beurs kunt u ook kennismaken met een aantal nieuwe vaste bewoners van het MFC. Dit zijn: Paulien van den Berg, kinderfysiotherapeut, Angelo Cijntje, personal trainer, Renate Leeuwerke,  coach en trainer, Karin van der Linde, diëtist, Klarie Nijenhuis, diëtist en Ruurd Noordhuis, (sport) fysiotherapeut. Samen bieden zij in het MFC multidisciplinaire zorg aan om ervoor te zorgen dat u of uw kind weer goed in lichaam en geest zit.
 
De beurs biedt u natuurlijk bovendien een prachtige gelegenheid om kennis te komen maken met het nieuwe MFC. Het is een prachtig gebouw geworden, een onderkomen waar het dorp trots op kan zijn. Bij het opmaken van dit artikel is het nog niet geheel duidelijk of ook de bibliotheek al is ingericht. In ieder geval kunt u zich alvast een beeld vormen van het “dorpshuisgedeelte”, waar de prachtige houten vloer uit de Klipheerd ook weer dienst doet. Of misschien wilt u wel weten waar in de muur uw naamsteen is gemetseld. Het is best even zoeken, maar als ie één keer is gevonden…….. Bovendien is er de “huiskamer” waar u in alle rust even kunt bijkletsen, een kopje koffie of thee drinken met iets lekkers erbij, want voor deze bijzondere dag is er ook ambachtelijke taart, speciaal gebakken door Alie Haak. De opbrengst hiervan, overigens, evenals alle overige inkomsten van deze dag komen ten goede aan de inrichting van het MFC. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers heeft de afgelopen weken keihard gewerkt aan het realiseren van een afgiftebalie. Bij binnenkomst valt het meteen op. Het is een geschenk van de Dorps Advies Raad Noordbroek aan het MFC, het dorp dus. Het is een prachtige blikvanger die uitstekend past in de sfeer van het gebouw.
Het laatste goede nieuws is dat Henk en Magriet Nieborg bereid zijn gevonden het beheer in het MFC tijdelijk op zich te nemen. Vertrouwde gezichten veraangenamen wellicht de verhuizing van de vele verenigingsactiviteiten terug naar het MFC. Zaterdag 18 oktober zijn ze van de partij om de bezoekers van een natje en een droogje te voorzien. Henk zal bovendien met zijn brassband gedurende de dag een muzikale bijdrage leveren. Tussendoor zal ook Geert Kruyer de sfeer met zijn accordeon komen versterken. Het wordt een prachtige dag, alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig, dat is zeker. De organisatie heet u van harte welkom. 

Reactie toevoegen