Opening museum 10 oktober

Op 10 oktober 2014 opent staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) aan de Stationsstraat in Zuidbroek.
Het museum is gevestigd in het oude station van Zuidbroek, dat in 1865 werd gebouwd. Sinds 2001 spannen vele tientallen vrijwilligers zich in om het station in haar oude glorie te herstellen. Op dit moment leggen zij de laatste hand aan de restauratie.
Mansveld komt 10 oktober per trein naar Zuidbroek. Speciaal voor het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum rijdt de NS-directietrein ‘De Kameel’ vanuit het Spoorwegmuseum te Utrecht naar het spoorwegmuseum te Zuidbroek.
Het museum toont met haar omvangrijke collectie de historie van de trein en tram in het noorden van Nederland. De openingsexpositie gaat over de eerste spoorlijn van Noord-Nederland, de lijn Harlingen-Nieuwe Schans. Daarnaast is er een vaste expositie te bekijken. Foto’s, attributen en verhalen roepen in de ruimten van het station de sfeer op van het reizen van toen. Dit alles speelt zich af in onder meer de Eerste en Tweede Klasse Wachtkamer, de Derde Klasse Wachtkamer en het Bureau der Stationschef. Op een moderne manier wordt de geschiedenis digitaal toegankelijk gemaakt.

Reactie toevoegen