Want het is feest - feest - feest!

Imca Marina opent schoolbibliotheek. Op OBS Burgemeester Verkruisen en CBS De Parel in Muntendam werden dinsdag 30 september nieuwe schoolbibliotheken geopend. Met ‘de Bibliotheek op school’ willen gemeente, Bibliotheek en de basisscholen het (voor)lezen stimuleren. Imca Marina verrichtte de openingshandeling bij CBS De Parel in Muntendam.
Met ‘de Bibliotheek op school’ gaan de basisscholen in Muntendam, de gemeente Menterwolde en de Bibliotheek een meerjarig samenwerkingsverband aan. De leesconsulent van de Bibliotheek zal hierbij intensief samenwerken met de leescoördinatoren van de scholen. Zo wordt er structurele aandacht voor lezen en mediawijsheid ingeroosterd. Er is er een nieuwe collectie boeken aangeschaft, die in een aantrekkelijke omgeving binnen de school zijn geplaatst. Daarnaast zijn alle leerlingen lid geworden van de Bibliotheek. Naast De Parel en Burgemeester Verkruisen zal ook OBS Europaschool in Muntendam een nieuwe schoolbibliotheek krijgen. Deze bibliotheek wordt op een later moment in gebruik genomen. De schoolbibliotheken zijn een vervanging voor de gesloten openbare bibliotheek in dorpshuis De Menterne in Muntendam.
Om de Bibliotheek op School extra feestelijk in gebruik te nemen, was zangeres Imca Marina gevraagd om de openingshandeling te verrichten. Ongeveer 120 kinderen, leerkrachten, vaders, moeders, opa’s en oma’s vierden feest op het schoolplein van De Parel. Dit is ook het thema van de kinderboekenweek die op 1 oktober gestart is. De zangeres deelde de ballonnen uit aan enkele kinderen, die later werden opgelaten. En toen was het feest - feest - feest met zingen, dansen en er was drinken met een koekje. 

Reactie toevoegen