Brief naar minister over windmolenpark

“Geef meer tijd”. Het college van B & W van Menterwolde heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) woensdag 10 september jl. een brandbrief gestuurd over de plannen van de provincie en het Rijk voor de bouw van een windmolenpark bij Meeden. Het gemeentebestuur noemt die plannen ‘onaanvaardbaar’. 

In de brief legt de gemeente uit waarom zij tegen variant 6 zijn. In deze variant wordt Meeden zwaar gehinderd door het geluid, staat in de brief. Jan Leegstra, bestuursadviseur van de gemeente Menterwolde, geeft aan dat er ook andere alternatieven zijn (ten noorden van de A7) en ze verzoeken de minister om de provincie Groningen de mogelijkheid en de tijd hiervoor te geven om dit te onderzoeken. “Wij en met ons ook anderen, zien mogelijkheden om een wind- park te ontwikkelen dat voldoende afstand geeft tot de woonomgeving. We willen graag tegemoet komen aan de bezwaren van de inwoners; minimaal 2 km afstand van de woonomgeving.” Volgens Leegstra is er voor een windpark ten noorden van de A7 wel draagvlak onder de inwoners van Meeden.
De provincie wil bij de N33 ten noorden van Meeden een groot windmolenpark bouwen. Veel inwoners van het dorp zijn tegen de bouw. Het gemeentebestuur heeft bij de provincie aangedrongen om het windmolenpark ten noorden van de A7 te bouwen, maar volgens de provincie is er geen tijd meer om dit plan uit te werken. Menterwolde bestrijdt dit en roept de minister op de provincie meer ruimte te geven om een noordelijke variant uit te werken. De provincie had immers aangegeven onderzoek naar een andere variant niet voor 1 september te kunnen realiseren.

De brief kunt op deze pagina downloaden.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Windpark N33, brief ministers var.6.pdf988.92 KB

Reactie toevoegen