Echtpaar Upperman 55-jaar getrouwd

Op donderdag 11 september was het zover. De heer en mevrouw Upperman uit Zuidbroek vierden hun 55-jarig huwelijk. Velen van u zullen hen nog kennen omdat zij samen jarenlang een visstal en een rijdende viswagen hebben gehad. 
Het begon allemaal tijdens een ‘tussenbal’ van diverse dansclubs in Grolloo. Hier ontmoetten zij elkaar en het was liefde op het eerste gezicht. Soms ging de verkering even uit, maar dat hielden ze toch niet lang vol. Een huwelijk was het logische gevolg. De heer Upperman heeft als jongeman bij een flink aantal scheepswerven gewerkt, waaronder de destijds nieuwe scheepswerf Drostenborg te Zuidbroek (gevestigd op de plaats waar nu De Jonge Constructie is gevestigd). Het echtpaar woont daarom ook al 52 jaar in Zuidbroek. Toen het slecht ging met een scheepswerf waar hij werkte heeft de heer Upperman deze met twee anderen overgenomen tezamen met 20 man personeel. Zij maakten schepen tot wel 23 meter lang. Helaas is de heer Upperman tijdens werkzaamheden van een schip gevallen en zo arbeidsongeschikt geworden.
Thuis zitten was niets voor hem en het ondernemerschap kwam weer opzetten. Hij ging zich in de vishandel/bereiding bekwamen en zo komt het dat hij samen met zijn vrouw 22 jaar lang in Zuidbroek een visstal aan de Kerkstraat heeft gerund (naast het pand van Groninger Huis). 
Ook hadden zij met hun zoon een rijdende wagen die vele gemeenten bezocht, waaronder natuurlijk ook de andere dorpen van Menterwolde. 
Het echtpaar heeft twee kinderen en zes kleinkinderen. Het eerste achterkleinkind is onderweg. Gelukkig was er toch ook nog tijd voor hobby’s. Samen heeft het echtpaar veel gefietst en is vaak met de caravan op vakantie geweest. 
 
Mevrouw houdt van puzzelen en breien en meneer is gek op lelijke eendjes, hij had er drie, maar heeft er inmiddels twee verkocht. Het huwelijk is tijdens een mooi feest met familie en vrienden in Grolloo gevierd.

Reactie toevoegen