WERKMARKT Menterwolde

Op 9 oktober organiseert het Maatschappelijk Activeringscentrum van de gemeente i.s.m. de Vrijwilligerscentrale Menterwolde een Werkmarkt waar vele bedrijven en vrijwilligersorganisaties hun vacatures presenteren. Ben je op zoek naar werk of vrijwilligerswerk, dan is dit de plek waar je alles wat er in de regio te doen valt, kunt vinden.
Verder zijn er diverse interessante en leuke workshops. “Zo kun je bijvoorbeeld je cv laten checken, soms kan een advies voor een kleine wijziging al veel helpen om beter over te komen bij een werkgever. Maar ook hoe kleed je je, of hoe gedraag je je nu het beste bij een sollicitatie. Het valt tegenwoordig niet mee je te onderscheiden”, aldus Fred Niemeijer van de gemeente Menterwolde. “Verder is er informatie over het werken in Duitsland, hoe gaat alles in zijn werk en wat zijn de gevolgen.”
Voor werkgevers is er een workshop over de nieuwe Participatiewet die 1 januari 2015 van start gaat. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor onder- nemers? Werkgevers kunnen gratis deelnemen aan de workshop.
Ook op het gebied van vrijwilligerswerk is er veel informatie. “Diverse vrijwilligersorganisaties hebben zich aangemeld en ook de Vrijwilligerscentrale zelf staat er met een kraam met veel informatie. Vrijwilligerswerk is een mooi alternatief als je werkzoekend bent en je tijd nuttig wilt invullen of betrokken wilt blijven bij de maatschappij.”
Ouders kunnen hun kinderen mee ne-men naar deze markt want er is een springkussen waar ze zich op kunnen uitleven en ook kan er een ritje met paard en wagen gemaakt worden.
 
Ook een kraam?
Wilt u zich als bedrijf of vrijwilligersorganisatie aanmelden voor een (gratis) kraam, dan kan dat via mac@menterwolde.nl of bij Hanita Beumkes, tel. (0598) 658888

Reactie toevoegen