Introductie brugklassers Ubbo Emmius

De kop is eraf, het schooljaar is definitief begonnen voor iedereen in de provincie Groningen. Op maandag 18 augustus kwamen de nieuwe brugklassers van Ubbo Emmius Veendam naar school voor de echte kennismaking met de nieuwe school. Het was de dag van de boeken. Licht bepakt kwamen de leerlingen allemaal op school, om ‘s middags met een zware tas, vol te kaften boeken, weer naar huis te gaan. Tevens was er de voorbereiding op de mini-survival bij accommodatie Breeland in Annen. 
Deze was dinsdag: eerst op de fiets van Veendam naar Annen, dan over sloten zwaaiend, koord-dansend en kanoënd Breeland door. Het weer zat mee, want het was droog, het begon pas te regenen toen iedereen bijna het eindpunt bereikt had. Woensdag kreeg iedereen zijn of haar rooster en kluisje. Bovendien werd het steeds makkelijker iemand met zijn of haar naam aan te spreken, dankzij de kennismakings-activiteiten en -spelletjes. 
‘s Middags werden de introductiedagen afgesloten in zwembad Tropiqua. Iedereen was er nu klaar voor: de lessen in de brugklassen konden beginnen! Kortom een prachtige start van het nieuwe schooljaar.

Reactie toevoegen