MFC Noordbroek nadert voltooiing

Het heeft jaren geduurd, maar het resultaat mag er zijn. In de schoolstraat in Noordbroek is een prachtig en bijzonder gebouw verrezen: het gloednieuwe Multi Functioneel Centrum. Een naam heeft het gebouw nog niet, daar buigt een jury met onder andere kinderen van de Amerikaschool zich binnenkort over.
Wat komt er in het centrum?
De school heeft natuurlijk een prachtige plek in het centrum gekregen, maar u vindt er straks ook een moderne bibliotheek, het dorpshuis met een huiskamer, een toneelzaal, de fysiotherapeut, Poko Loko en voor de allerkleinsten de peuterspeelzaal. 
 
Sport
Aan de buitenkant is nau-welijks te zien dat het gebouw een enorme sportzaal heeft, waar veel verschillende sporten bedreven kunnen worden, zoals volleybal, voetbal, handbal, basketbal en tennis. Natuurlijk zal ook de judovereniging gebruik maken van de hal. Het multifunctioneel centrum is trouwens beschikbaar voor veel meer verenigingen, zoals de EHBO en de toneelvereniging.
 
Bouw en oplevering
Ondanks tegenslagen in de bouw, is het uiteindelijk toch gelukt om het gebouw voor de herfstvakantie op te leveren. Een prestatie van formaat door de verschillende aannemers en onderaannemers. Het gebouw is zeer energiezuinig en kent vele slimme toepassingen van licht en materialen. 
Op de website www.mfcnoord broek.nl en facebook zijn veel foto’s te vinden. Dankzij vele vrijwilligers is de prachtige houten vloer uit de oude Klipheerd opnieuw in het nieuwe gebouw gelegd, wat voor een geweldige uitstraling zorgt.
 
Tegenvaller
Helaas wordt de sportvloer iets later geleverd dan de rest van het gebouw. Er is gekozen voor een zeer duurzame en milieuvriendelijke vloer, maar de grondstof hiervoor was enige tijd moeilijk leverbaar. De vloer (en dus de hal) zal in de tweede week van september opgeleverd worden. Dat is gelukkig wel ruim op tijd voor de officiële opening.
 
Opening
Poko Loko en de peuterspeelzaal zijn de eerste ‘bewoners’ van het gebouw. Zij verhuizen al in augustus. Later volgen de fysiotherapeut, dorpshuis en bibliotheek. In de herfstvakantie neemt dan de school zijn intrek. Pas als alle ‘bewoners’ gearriveerd zijn, wordt het gebouw officieel geopend. Dat zal op 22 oktober zijn. Iedereen is van harte welkom daarbij.
 
Ook iets organiseren?
In de week rondom de opening worden er mooie activiteiten georganiseerd in en rond het gebouw.
Het bestuur nodigt u van harte uit om een leuke activiteit te organiseren rondom de opening. Daarvoor stellen we in die week onder voorwaarden de ruimte, zoals de sporthal, gratis ter beschikking. Voor meer informatie kunt u het bestuur mailen op info@mfcnoordbroek.nl

Reactie toevoegen