Maatschappelijke stages 2014

Op dinsdagavond 7 oktober 2014 organiseren de Winkler Prins, steunpunt Maatschappelijke Stages van welzijnsinstelling Compaen en de gemeente Veendam weer een voorlichtingsmarkt over maatschappelijke stages (MaS-markt). Landelijk is besloten om MaS in 2016 af te schaffen, maar diverse partijen in Veendam blijven inzetten op vrijwilligerswerk voor en door jongeren. Wilma Biezen van de Winkler Prins: “Vanaf 2011 nemen alle leerlingen in het voorgezet onderwijs deel aan de maatschappelijke stage. Hoewel de overheid de wettelijke verplichte MaS per 2016 afschaft, gaat de Winkler Prins hiermee door. We vinden dat we ook als school een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Op Winkler Prins worden de leerlingen in het eerste jaar voorbereid op de MaS. In leerjaar 2 is er geen MaS. In het 3e leerjaar vullen de leerlingen 30 uren MaS in hun vrije tijd door het doen van vrijwilligerswerk. Zij leren hierdoor het belang inzien van vrijwilligerswerk als een onmisbaar onderdeel van een goed functionerende samenleving. Via de maatschappelijke stage leren ze bovendien organiseren en worden hun sociale vaardigheden verder ontwikkeld”.
De MaS-markt wordt gehouden in de Winkler Prins, locatie Raadsgildenlaan.
Tijdens de markt kunnen vrijwilligersorganisaties zich met een stand presenteren aan de leerlingen en hun ouders, en uw vrijwilligerswerk op een leuke manier onder de aandacht brengen. De voorlichting vindt plaats in twee rondes. De jaarlijkse voorlichtingsmarkt is altijd een groot succes, zorg daarom dat uw organisatie ook op de markt vertegenwoordigd is.
Organisaties uit Pekela en Menterwol-de worden van harte uitgenodigd om zich ook te presenteren want leerlingen van de Winkler Prins wonen immers niet alleen in de gemeente Veendam.

Reactie toevoegen