Brons voor Aniek Norder

Vrijdag 4 juli heeft de Muntendamse Aniek Norder van Judo Groningen de bronzen plak behaald in Athene tijdens het EK judo tot 18 jaar in de gewichtsklasse -44 kg. Vorig jaar behaalde ze ook al een bronzen medaille in de -40 kg in Talinn in Estland.
 
 
 Daarna mocht Aniek nog naar het WK in Miami. Dit jaar is er geen WK voor de leeftijdscategorie -18 jaar.  In de eerste ronde heeft Aniek een vrijloot en treedt ze daarna aan tegen de Griekse Athanasia Zariopi die een thuiswedstrijd speelt.  De Griekse biedt goed tegenstand waardoor Aniek niet tot scoren komt. De Griekse krijgt 2 shido’s (straffen)  door passief judo en wint Aniek.  Daarna komt ze tegenover de Franse Manon Urdiales waar Aniek al eens van gewonnen en verloren heeft. Aniek is goed op dreef en wint deze partij door een verwurging waardoor de Franse moet afkloppen. Aniek komt als poulewinnaar uit de voorrondes en staat in de halve finale tegen de als eerste geplaatste op de wereldranking Italiaanse Michela Fiorini. Helaas moet Aniek Norder de winst aan de Italiaanse laten. Aniek gaat naar de strijd om brons waar zij de Franse Romane Yvin tegenover zich vindt. Ook deze Franse kwam ze eerder tegen. Hier scoort  ze met een waza-ari en eist zo het Europese brons voor zich op. De Italiaanse, als nummer 1 geplaatst, wint de finale tegen titelverdediger van vorig jaar uit de -40 kg Leyla Aliyeva uit Azerbeidzjan. 
Van de totaal 18 Nederlandse judoka’s zijn er verder nog twee medailles behaald. Nog een bronzen voor Hilde Jager in de -57 kg en een gouden voor Jur Spijkers in de +90 kg.

Reactie toevoegen