Menterwolde Gewoon gaat ervoor!

Raadslid Johan Geertsema stelt zich voor. Menterwolde Gewoon, is na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jl, de grootste partij in Menterwolde. Jan Velthuis is wethouder en verder levert de partij 4 gemeenteraadsleden.
 
 
Johan Geertsema (52) uit Muntendam is raadslid nummer 4 van Menterwolde Gewoon. Geertsema is in het dagelijks leven allround bakker bij Bakkerij Geertsema in Muntendam. Zijn hobby’s zijn: duiken, motorrijden en op vakantie gaan. Vooral naar landen waar je kunt duiken of op safari gaan.
Hoe ben je in de politiek terecht gekomen?
“Ik heb jaren in het bestuur van Jeugdwerkgroep Muntendam ge-zeten (technische afdeling) sa-men met een vriend van mij, Harrie Loots. Afgelopen januari vroeg Harrie mij of ik er niets voor voelde om lid te worden van een nieuw op te richten politieke partij: Menterwolde Gewoon (MG). Na er een poosje over nagedacht te hebben heb ik me aangesloten bij MG. We hebben met een leuke enthousiaste groep mensen een aantal weken zeer intensief campagne gevoerd. We streefden naar 2 zetels; zelf stond ik op nummer 6 van de kandidatenlijst. Maar allereerst kwam de grote verrassing met de verkiezingen. De grote winnaar was Menterwolde Gewoon met 1.368 stem-men. We kregen 4 zetels en waren in één klap de grootste partij van Menterwolde.
Doordat lijsttrekker Jan Velthuis wethouder werd, schoof alles natuurlijk op. Hendrik Loots, Jelte Ruiter, Trijntje Kampstra en Ayesha Jetten zouden in de gemeenteraad komen. Maar om- dat partijgenoot Jetten wegens privéomstandigheden is afgehaakt, kwam ik nu in aanmerking voor een plaats in de gemeenteraad. Het was totaal on- verwacht voor mij. Maar ik moet zeggen, ik heb er zin in! Door mijn werk, wat veel ’s nachts is (ongeveer 10 uur per dag), heb ik niet heel veel vrije tijd. Ik ga nu een dag minder werken in de week en nu kan ik me ook meer inzetten voor MG. Ik vind het fijn om tussen de mensen te zijn en te horen wat er allemaal speelt onder de Menterwolmers. Vaak is er meer aan de hand dan alleen maar een losse stoeptegel. We willen de mensen natuurlijk  geen gouden bergen beloven, maar we kunnen wel naar ze luisteren. Vanaf deze week gaan we naar de verenigingen om te horen wat er speelt. Wij zijn een lokale partij van en voor iedereen.”

Reactie toevoegen