Meeden wordt Sportdorp

Meeden wordt Sportdorp Meeden. De officiële starthandeling is zaterdag. 14 Juni in het openluchtzwembad De Kolck. Vanaf 14.30 uur vinden activiteiten plaats in en rondom het bad. Daarbij speelt water een grote rol: er zijn waterspelen en een zwemdisco, met medewerking van MAT Sounds.
Ook wordt op de grasweide achter het zwembad een demonstratie bootcamp gegeven. Twee professionele bootcamp-begeleiders komen met verschillende deelnemers naar Meeden om de bevolking te laten zien hoe mooi bootcamp is. Meedenaren hoeven niet alleen toe te kijken; inwoners vanaf 18 jaar kunnen zich ook aanmelden (stuur een mail naar robeisio@hotmail.com) om tijdens deze demonstratie zelf de handen uit de mouwen te steken. Het afwerken van het spelcircuit duurt on- geveer 1 uur.

Dorpsraadcoöperatie Meeden werkt wat betreft Sportdorp Meeden samen met lokale verenigingen en stichtingen, zoals Gezondheidscentrum Provitaal Meeden, Fullfitt, tennisvereniging TIO-LO, gymnastiekvereniging Volo, voetbalvereniging Meeden en St. Metmans.

Sportdorp Meeden moet meer inwoners, met name ouderen, in beweging brengen. Dit kan in clubverband, maar ook als individu.
Sportdorp Meeden wil in samenwerking met de Meedenaren nieuwe sportactiviteiten ontwikkelen en is daar ook al mee bezig geweest. Sportdorp Meeden wil verder meer vrouwen in clubverband laten sporten en inwoners meer betrekken bij het organiseren van bewegingsactiviteiten, zowel in verenigingsverband als bij individuele initiatieven.

Reactie toevoegen