Een goed begin…

En we zijn weer gestart! De leden van de Hengelclub Zuidbroek konden hun hengels uit het vet halen, de leefnetten kunnen worden afgestoft, de maden gekweekt en het voer gemengd.
De eerste wedstrijd voor 2014 stond dit keer niet gepland voor Schaaphok, maar we gingen naar de Groeve, bij Zuidlaren.  De opkomst was klein, 8 leden hadden op tijd hun materiaal in orde voor de eerste zenuwslopende woensdagavondwedstrijd.
Bij aankomst in de Groeve wachtte ons een verrassing; het viswater aldaar bleek verpacht te zijn. Een keurig bordje gaf dit aan. Dus moesten we uitwijken. Nu heb je in de buurt slecht 1 watertje op korte afstand, en ook nog hetzelfde kanaal; de Oostermoersevaart bij de Tille. Toevallig ook één van de latere wedstrijdplaatsen.
Goed, de 8 leden namen hun plek aan de waterkant.  Een mooi kanaaltje, rustig en prachtig uitzicht over de weilanden. Daarvan konden we volop genieten want de vissen lieten op zich wachten. En wachten… en wachten… Zo lang wachten dat 1 lid het niet langer kon volhouden en de spullen pakte. En toen waren er nog 7. Deze vissers zetten door maar werden geconfronteerd met een ander natuurverschijnsel; onweer. Even leek het erop dat de bui om ons wegtrok, maar helaas. In snel tempo werd ingepakt en de paar gelukkige leden met vis konden hun vangst laten wegen. 13 visjes werden gevangen met een schokkend gewicht van 1200 gram totaal. Waar is de dieplader als je hem nodig bent?

Voor de statistieken; W. Meuken eerste, op de voet gezeten door G.J. Spieart en E. Meuken. De komende woensdag staat Schaaphok op ’t programma. Altijd vis!

Reactie toevoegen