Onverwacht kampioenschap Heren 4

Heren 4 van de golfclub Veendam heeft de competitie afgesloten met een kampioenschap in de 5e klasse. De laatste wedstrijd werd 4 mei gespeeld op Golfclub Flevoland. Tegenstander was de koploper, Zwolle. Deze waande zich al een beetje kampioen op voorhand. Vooral hun speelsterkte was op papier beduidend beter dan de Compagniesters, maar met de speelsoort, matchplay, kan het soms alle kanten uit.

Een team bestaat uit 6 spelers. ‘s Morgens wordt dan 9 holes gedubbeld en ‘s middags speelt ieder een 18 holes singel. Veendam had alleen wat aan winst, want het gemiddelde van Zwolle was beter. Na de ochtend was het een gelijke stand, dus moest het met de singels gebeuren. Onderling in de baan wordt er soms door middel van handgebaren naar elkaar geseind hoe de partij er voorstaat. De eerste singel van Patrick Kiessling werd helaas verloren, maar dat maakte Jordi van de kade direct weer ongedaan door zijn winst. Nog steeds gelijk. Daarna waren de eerstvolgende 3 partijen voor de Compagnie, Rob van de Kade, Joey Adam en Lars Meuken (Meeden) en was de strijd al positief gestreden. De laatste partij ging nog naar Zwolle, maar Pascal Erkens heeft toch goed gestreden.
Teamleden Ramon van ‘t Hof en Danny Erkens waren afwezig.
Totaal een 11-7 winst en kampioen. Volgende week mogen de heren gastheer
zijn en hoeven niet te spelen. Een feestje is op zijn plaats. Traditiegetrouw wordt dan de aanvoerder in het water gegooid. De jongens verheugen zich er al op.

Van links naar rechts op de foto;
Patrick Kiessling, Jordi van de Kade, Joey Adam, Rob van de Kade (Aanvoerder), Lars Meuken en Pascal Erkens.

Reactie toevoegen