Gun je kind kinderopvang!

Kindercentrum Het Apenstaartje biedt kinderen de ruimte om heerlijk met andere kinderen te spelen en vriendjes te maken. Hierdoor krijgen kinderen de mogelijkheid om sociale vaardigheden aan te leren en kennis te maken met verschillende waarden en normen.
Een kind is van nature leergierig en door het aanbod van gevarieerd en uitdagend spelmateriaal wordt deze leergierigheid optimaal gevoed. Onze pedagogisch medewerksters zijn gericht op het gevoel van het kind en proberen een klik te krijgen met hem of haar. Die klik vinden we erg belangrijk, want dat gaat er voor zorgen dat het kind zich veilig voelt en nog fijner kan spelen. Zo wordt het verblijf op het kindercentrum als ware elke dag een feestje!

Op de buitenschoolse opvang van Het Apenstaartje kunnen de kinderen na een drukke schooldag lekker bijkomen. Een boek lezen, samen met anderen een spelletje doen of heerlijk uitrazen op het schoolplein of in het gymlokaal. Kinderopvang is heerlijk voor het kind en ook de kosten hoeven geen belemmering te zijn.
De overheid heeft voor 2014, € 100 miljoen extra beschikbaar gesteld voor de kinderopvangtoeslag. Het geld wordt gebruikt voor een hogere toeslag. Hoeveel toeslag u krijgt hangt af van uw inkomen en het aantal uren dat u werkt. De hoogte van de toeslag hangt tevens af van het aantal uren dat u afneemt, de uurprijs en het aantal kinderen binnen uw gezin dat de kinderopvang bezoekt.

Dit laatste is essentieel, want weet u dat bij een modaal inkomen, volgens het Centraal Plan Bureau is dit voor 2014,
€ 34.500,00 per jaar, bij het eerste kind 78,2% vergoed krijgt en bij het tweede kind zelfs 91%!

Een klein rekenvoorbeeld laat zien dat twee dagen opvang per week bij Kindercentrum Het Apenstaartje € 603,08 per maand kost. Aangezien de uurprijs van de dagopvang ruim onder het maximaal te vergoeden uurprijs ligt, krijgt u dus over dit volledige bedrag een vergoeding. Bij het eerste kind krijgt u
€ 471,60 vergoed en bij het tweede kind zelfs € 548,80. Verdiend u minder dan modaal dan is het percentage kinderopvangtoeslag nog hoger.
Op www.rijksoverheid.nl kunt u de kinderopvang-toeslagtabel vinden voor 2014. Wilt u weten wat in uw situatie de kosten zijn. Neem dan contact op met Kindercentrum Het Apenstaartje.

Reactie toevoegen