NLdoet

Het station van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is op zaterdag 22 maart geopend voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze dag worden er diverse klussen in en rond het station uitgevoerd.
Het museum doet mee aan NLdoet, dat door het Oranje Fonds wordt georganiseerd, samen met duizenden organisaties in het land. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
Vrijwilligers van het museum werken er hard aan om ervoor te zorgen dat het museum medio 2014 haar deuren opent. Ondertussen is ook de stukadoor druk bezig het gebouw in prima staat op te leveren.
Het NNTTM is continu op zoek naar uitbreiding van het aantal vrijwilligers. Mensen die willen meehelpen aan het realiseren van de NNTTM-droom zijn van harte welkom.
De huidige vrijwilligers zijn aanwezig en zij kunnen uitleg geven over de huidige en toekomstige werkzaamheden. Momenteel wordt er door vrijwilligers voornamelijk gewerkt aan het tip-top in orde maken van het station: het interieur wordt gesaust, geschilderd en de Multifunctionele Ruimte en de Collectiezolder worden ingericht. Ook de collectie zelf krijgt aandacht; alle voorwerpen moeten uniek genummerd, gefotografeerd en geregistreerd worden. Daarnaast wordt volop gewerkt aan het realiseren van de eerste expositie. Na de opening is er onder meer behoefte aan baliemedewerkers en medewerkers voor het rondleiden van bezoekers.
Lijkt het u leuk om mee te helpen om het museum te realiseren? Kom dan ook op 22 maart naar de klusdag in het stationsgebouw en zie hoe ver de realisatie is en hoe u kunt helpen dit allemaal mogelijk te maken.
Voor vrijwilligers is er tijdens klus- en collectiewerkgroepdagen altijd een gratis lunch, beschikbaar gesteld door de sponsoren.
Het NNTTM zet zich in voor de realisatie van een trein- en trammuseum in het station van Zuidbroek. In het gerestaureerde stationsgebouw wordt het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum gevestigd, dat het verhaal presenteert van de ontwikkeling van het spoorwegnet en de tramverbindingen in Noord-Nederland gedurende de afgelopen anderhalve eeuw.

Reactie toevoegen