Goede resultaten Groninger judoka’s

In het weekend van 15 en 16 maart kwamen judoka’s van Judo Ryu Muntendam, Judo Tan-Ren-Jutsu en Judoschool Wouter Meijer gezamenlijk als Judo Oost Groningen op de mat in Ritterhude om mee te doen aan het sterk bezette, internationale toernooi Judo Hamme Pokal. 
 
 
Op zaterdag beten de jongens het spits af. Rick Fissering wist zijn mannetje te staan door in een poule van 33 deelnemers het goud te veroveren. Ook Caylan wist door tactisch en technisch judo het goud mee te nemen naar Nederland. Een mooie zilveren medaille was er voor Jeffrey Nijboer en brons werd behaald door Mike Oost en Julian Grave. Op zondag kwamen de meiden in actie op de tatami (judomat). Ook hier waren de resultaten uitmuntend. Luna Arends behaalde het goud door al haar wedstrijden met ippon (vol punt) te winnen. Goud was er ook voor Savannah Luttje, die voor een verrassing zorgde door van teamgenoot Isa Heideveldte winnen bij de -18.
 
Isa, uitkomend in 2 leeftijdscategorieën, wist een bijzondere resultaat neer te zetten door 2x zilver te winnen. Ook was er zilver voor Cindy Oost.
Daarnaast waren er nog welverdiende bronzen plakken voor Lindsey Nijboer, Joyce de Vries en Esmee Vos.

Reactie toevoegen