Echtpaar Straat viert diamanten bruiloft

Afgelopen donderdag 6 maart waren de heer en mevrouw Straat uit Meeden maar liefst 60 jaar getrouwd. De heer Straat heeft zijn hele leven in Meeden gewoond en kwam 63 jaar geleden de liefde van zijn leven tegen in Veendam. Mejuffrouw Veltens liep destijds met haar vriendinnen over de Kerkstraat in haar woonplaats Veendam.
 
 
Ook jongeheer Straat liep daar met zijn kameraden en het was liefde op het eerste gezicht. Na drie jaar verkering konden zij een huis in Meeden krijgen en trouwden zij. Tot aan haar huwelijk heeft mevrouw Straat vijf jaar gewerkt bij de Tricottagefabriek Wilmink te Veendam. Zij breidde sokken m.b.v. een machine. Haar hele leven heeft zij veel gebreid en aan handwerken gedaan. De heer Straat heeft vanaf zijn 15e jaar bij de boer gewerkt. Dit was zwaar (hand)werk, denk aan ploegen met paarden, schoffelen, oogsten. Ook thuis was hij altijd buiten bezig. Hij had veel dieren om het huis zoals koeien, schapen, geiten, varkens, kippen en konijnen. Leuk voor de drie dochters en hun enige zoon. Echter als de dieren naar de slacht gingen hadden zij verdriet. Nu staan er nog twee pony’s op het land te grazen. De familie is in de jaren uitgebreid met vier kleinzoons en vier kleindochters en inmiddels ook met vijf achterklein- kinderen. “Als ik de (achter)kleinkinderen zie dan ben ik helemaal gelukkig”, aldus mevrouw Straat. 
Twee dochters wonen nog in Mee-den en vader en moeder krijgen veel hulp van hen. Helaas vertrekt één van hen binnenkort uit het dorp.

Reactie toevoegen