Vrienden schorten activiteiten tijdelijk op

Op 1 januari 2014 heeft de gemeente de exploitatie van de Heemtuin van de stichting Menterheem over genomen. De vereniging heeft altijd veel vertrouwen gehad in de manier waarop de Stichting Menterheem deze taak uitvoerde. De vereniging heeft weinig vertrouwen in de manier waarop de gemeente met de Heemtuin als ecologisch beheert natuurgebied denkt om te gaan.
Op dit moment wordt er door de gemeente een onderzoek gedaan naar verzelfstandiging van de Heemtuin, met behoud van alle taken die de stichting ook uitvoerde. Die ontwikkeling is voor de vereniging leidraad voor de toekomst: is er voor de vereniging nog een taak weggelegd?
Naar aanleiding van deze recente ontwikkelingen op de Heemtuin heeft de vereniging een ledenvergadering gehouden over de toekomst van de vereniging.
Het bestuur stelde voor alle activiteiten op nul te zetten totdat duidelijk is hoe de toekomst er na 1 juli 2014 uitziet.
De zeer druk bezochte ledenvergadering heeft unaniem besloten dit voorstel over te nemen.
Dit betekent dat we als vereniging voorlopig geen enkele activiteit onder de vlag van de vereniging ondernemen, dat we geen excursies of lezingen organiseren, dat Heemtuinnieuws niet verschijnt en dat de gidsen van de vereniging geen rondleidingen geven. Ook gaan we in 2014 geen contributie vragen.

In september komt er een nieuwe ledenvergadering om over de nieuwe situatie te praten.

Reactie toevoegen