Reünie De Hilgestede

Naar aanleiding van een op Facebook geplaatste klassenfoto uit 1976 en de vele leuke reacties die daarop volgden is het idee voor een reünie ontstaan. De reüniecommissie is vanaf maart 2013 bezig om zo veel mogelijk oud leerlingen en leerkrachten op te sporen en enthousiast te maken voor deze reünie. 
 
 
Door de voorinschrijving afgelopen jaar hebben zich er 250 personen in de leeftijd van 35 tot 80 jaar zelfs vanuit Canada, Duitsland, Italië, Noorwegen en Finland bij ons aangemeld!
In het jaar 1881 werd de particuliere Fransche school door de toenmalige gemeente Zuidbroek overgenomen. In 1920 werd de Fransche school omgezet in een U.L.O. school en door de invoering  van de Mammoetwet in 1968 werd het een openbare Mavo school. Tijdens het 100-jarig jubileum in 1981 kwam de naam ‘De Hilgestede’ op het markante gebouw te staan. 
Door gewijzigde regelgeving van  het middelbaar onderwijs moest de gemeente Menterwolde de school in 1994 uiteindelijk sluiten na ruim 113 jaar middelbaar gemeentelijk onderwijs. Een lange periode  waarin een groot deel van de jeugd uit Zuidbroek en Noordbroek, en ook omliggende dorpen deze school heeft bezocht. 
Tijdens de grote reünie  op zondagmiddag 22 juni 2014 in Zuidbroek zullen oude tijden herleven in het ophalen van de talloze herinneringen die men aan zijn schooltijd heeft overgehouden.
De reüniecommissie probeert zoveel mogelijk oud-leerlingen, oud-leerkrachten en -personeel via de eigen website www.mavodehilgestede.nl, Schoolbank. nl, e-mail, Facebook en per post te bereiken, maar we sluiten niet uit dat er mensen aan onze aandacht zullen ontsnappen.
 
Heb jij de school bezocht en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan zelf contact met ons op, zodat we een aanmeldingsformulier kunnen sturen  Inschrijven kan tot 1 mei 2014.
Tot ziens op 22 juni, 
 
De Reünicommissie:
Nantko Bosscher, Merian de Jonge-Huisman, Erna Kramer, Egge Kappen,  Els Lok-Werkman, Fons Nieland, Sylvia Lubben- Woldhuis, Ria van der Veen en Saskia Dijk-Lok.

Reactie toevoegen