80 jaar Vrouwen van Nu

Dit jaar bestaat de afdeling Noordbroek van Vrouwen van Nu 80 jaar. Op 21 februari jl., tevens de oprichtingsdatum in 1934, is dit jubileum op feestelijke wijze gevierd in de Landwinkel van Meinardi. Hiervoor waren ook vertegenwoordigers van omliggende zusterverenigingen uitgenodigd. 
 
 
Na het welkomstwoord van de voorzitter, waarin kort werd stilgestaan bij alle voorgaande lustra, en het zingen van het oude Bondslied, volgde een avondvullende modeshow verzorgd door modezaak Bonita uit Hoogezand. 
De 9 mannequins waren eigen leden en vervulden hun rol als model met verve. 
In de pauzes speelde Hillie Wierenga vrolijke achtergrondmuziek op haar accordeon en werd de inwendige mens voorzien van drankjes en hapjes. Tevens kon de tafel met allerhande tentoongestelde spullen uit de afgelopen 80 jaar bekeken worden, zoals de voorzittershamer uit 1949, het door leden geborduurde bestuurstafelkleed uit 1959, geboortelapjes en de notulenboeken. Als dank voor het bestuurswerk verrasten de leden de bestuursleden door hen een koffiebeker met originele opdruk te geven. Een hilarisch afscheidslied kondigde het einde van deze geslaagde avond aan, waarna nog lang werd nagepraat.
Op 11 februari jl. hield de afdeling Noordbroek van ‘Vrouwen van Nu’ haar jaarvergadering. Traditiegetrouw werden ook de jubilarissen in het zonnetje te zetten. 
Dit jaar vierden maar liefst zeven leden hun jubileum: mevrouw R. Noordhoff-Meinardi 40 jaar, de dames P. Dingelhof- van Lienden, J. Hevinga-Schaap en J. Olsder-Krans 45 jaar lid, mevrouw H. Mensinga-van Wieringen 50 jaar lid, mevrouw G. Gastman-Stikker 55 jaar lid en mevrouw N. Beukema-Addens maar liefst 60 jaar lid. Allen kregen een bloemenhulde en een toepasselijk aandenken met het logo van de Vrouwen van Nu erop. 
Op de foto staan van links naar rechts de dames P. Dingelhof-van Lienden, 
R. Noordhoff-Meinardi, J. Hevinga-Schaap, G. Gastman-Stikker en N. Beukema-Adden. 

Reactie toevoegen