Menterwolde VVD in actie tegen hennepteelt

Voor Menterwolde VVD is onze veiligheid een echt speerpunt. Onze veiligheid én die van onze kinderen. Want met veiligheid begint alles. Een gebrek aan veiligheid betekend angst, zorg, stress en een beperkte bewegingsvrijheid, iedere dag opnieuw. Veiligheid is een voorwaarde voor vrijheid, iets waar hard voor gevochten is. Een eerste levensbehoefte.
Eén van de grootste bedreigingen voor die veiligheid die we in de gemeente op dit moment meemaken is de illegale hennepteelt. Dit werd nog eens pijnlijk duidelijk op de bijeenkomst “Henneppreventie in Menterwolde en omgeving” die Menterwolde VVD afgelopen vrijdagmiddag had georganiseerd in het gemeentehuis.
Wat de genodigden, politici uit de omgeving en ambtenaren die belast zijn met veiligheid, te horen kregen liet niets aan verbeelding over. Het gevaar voor de directe omgeving van een pand waarin zich een hennepkwekerij bevind is groot. Onaanvaardbaar groot.
Vertegenwoordigers van de politie en netwerkbeheerder Enexis lieten met cijfers en voorbeelden uit de praktijk zien hoe onvoorstelbaar onverschillig en onverantwoord de kwekers omgaan met brandpreventie en gevaar van hun omgeving. Als je ziet hoe knullig elektrische leidingen worden afgetapt, waarbij de enige zekering nog de hoofdzekering in het kastje in de straat is, zijn de vele branden geen verrassing meer. Eigenlijk raak je verwonderd dat het niet veel vaker mis is gegaan in onze gemeente. Je realiseert je dat we op een tijdbom zitten.
Om alles duidelijk te maken had men een heuse hennepcontainer op de parkeerplaats gezet. Hierin bevond zich een hennepkwekerij compleet met voorbeelden van afgetapte stroom, ventilatiesystemen enz. 
 
Horen, zien, maar niet zwijgen
Eén ding kwam bij de aanwezigen goed tussen de oren. Woon je naast een hennepkwekerij, dan is jouw veiligheid en die van je kinderen ernstig in gevaar. De politie, Enexis en de gemeente steken erg veel capaciteit in het opsporen en oprollen van kwekerijen maar kunnen niet zonder uw hulp. Vermoed u de aanwezigheid van een hennepkwekerij in uw omgeving? Meldt dat dan! Dat kan anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000 of via de politie: 0900 8844 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl 
Menterwolde VVD helpt en blijft zich sterk maken voor beleid dat hennepteelt ontmoedigt. Zo hebben we behalve deze bijeenkomst via een motie het zogenaamde damoclesbeleid in de gemeente ingevoerd en is er via het college in Den Haag een oproep voor meer politiecapaciteit gedaan. Helpt u mee? Zonder UW hulp kan men UW veiligheid niet goed waarborgen! Bent u door criminelen benaderd om zelf een kwekerij te beginnen? Laat u niet verleiden! Er zijn alleen verliezers! U komt nooit meer uit de genadeloze klauwen van de criminelen!

Reacties

Heel goed, je sterk maken voor het ontmoedigen van hennepteelt maar ga het niet gooien op veiligheid voor kinderen...

De loko burgemeester (dhr. Batelaan VVD) komt in een straat waar 2 auto's elkaar nauwelijks kunnen passeren, het een 30km zone is en waar uit tellingen blijkt 110 auto's per dag langs komen..en wat zegt hij;

U MOET U KINDEREN MAAR LATEN BUITEN SPELEN ALS HET RUSTIG IS OP DE WEG!

Nou dat zorgt voor een veilig gevoel met kinderen..

STEM VOORAL NIET VVD want de zitten er om hun eigen zakken te vullen en niet voor de belangen van het dorp.

Ik ben wel benieuwd hoe groot dit probleem hu daadwerkelijk is. Hoe vaak is er bijvoorbeeld in 2012 een hennepkwekerij aangetroffen in deze gemeente en hoe verhoudt zich dit tot vergelijkbare gemeentes? Veiligheid is belangrijk maar zijn er geen zaken die meer aandacht behoeven?
En (off-topic): gebruik een goed spellingschecker met gramatica controle. Kennelijk blijft het d/t/dd/dt gebruik lastig.

Geachte Ruud,

Hennep met elektriciteitsfraude, cijfers van netbeheerder.

In 2012 zijn in onze omgeving 18 hennepkwekerijen opgerold.
In 2013 waren het er 24.
In de eerste zes weken van 2014 zijn er in onze omgeving reeds 5 opgerold, waarvan 1 direct naast basisschool de Tandem, bij de peuterspeelzaal.

Het aantal actieve kwekerijen ligt waarschijnlijk veel hoger. Een inschatting is dat er tussen de 10 en de 15% wordt opgerold.

Als je ziet hoe men bij het aftappen van stroom te werk gaat schrik je. Je schrikt ook dat het zo dicht in de buurt, midden in woonwijken en in de buurt van gezinnen gedaan wordt. Het is een tijdbom. Een zeer grote dreiging die we zeker niet moeten bagatelliseren.

Let wel: Niet alle gevolgen van deze zware criminaliteit komen direct in de media. De hennepcriminaliteit is een afrekencircuit. Ongeveer 80% van de geweldsdelicten in onze omgeving is hennepgerelateerd. (incidenten meestal niet in de media)

Die cijfers verbazen me maar plaatsen het artikel (voor mij) wel in een ander daglicht, dank!

Reactie toevoegen