Een prachtig stukje natuur in Menterwolde

Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen. De Heemtuin in Muntendam timmert hard aan de weg. De gemeente Menterwolde heeft per 1 januari de exploitatie van De Heemtuin op zich genomen. PR/communicatiemedewerkster Rita Jansen heeft samen met alle medewerkers al heel veel werk verricht.
 
 
De winkel in het paviljoen is weer voorzien van allerlei lokale producten; o.a. honing, vruchtensappen, jams en artikelen van Zechsal, specialist in magnesiumproducten uit onze eigen Groninger bodem. Leuk voor een cadeautje of gewoon om zelf te gebruiken. De Heemzaal is weer ingericht en opgefleurd met prach-tige schilderijen afkomstig van cursisten van Atelier Karmozijn uit Noordbroek. De zaal leent zich uitstekend voor vergaderingen, feesten en partijen, zoals teamdagen, bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, familiedagen of een trouwerij. 
Voor bezoekers is het horecapaviljoen dagelijks geopend. Ook de menukaarten zijn uitgebreid met warme maaltijden; wel graag even vooraf reserveren. Alle activiteiten van de Heemtuin worden onverminderd gecontinueerd.
“De agenda is al weer aardig gevuld”, vertelt Jansen. 
“De mensen kunnen ons ook weer telefonisch bereiken. En we hebben een nieuwe website!” Rita Jansen heeft heel veel plannen voor de toekomst “Kook-workshops, High-Tea arrangementen, concerten, allemaal projecten die we graag willen rea- liseren. Schoolklassen kunnen een excursie krijgen, maar ook voor andere natuurliefhebbers worden rondleidingen georganiseerd! Dinsdag 4 maart hebben we hier een lezing over vijf jaar akkervogeltellingen door Popko Wiersma, akkervogelonderzoeker en dinsdag 25 maart vertelt Henk Jan Ottens over het leven van de Geelgors en andere akkerzangers. 
Deze avonden zijn voor ieder toegankelijk. Verder ben ik bezig met de voorbereidingen van de voorjaarsmarkt op 13 april”, vertelt Jansen enthousiast. 
 
Mocht u belangstelling hebben om hier aan deel te nemen, of wilt u informatie, neem gerust contact op met Rita Jansen. De Heemtuin is alle dagen open; bezoekers kunnen er zeven dagen per week terecht. De Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen; een bijzondere plek in de gemeente Menterwolde. 

Reacties

Wat is het adres van de nieuwe website?

Google vindt alleen maar de tot nu toe bekende www.heemtuin.com waar nu nog alleen maar de stop-verklaring van het oude bestuur te lezen valt.

De website van de heemtuin is hier te vinden: www.heemtuinmuntendam.nl/

Reactie toevoegen