Presentatie Keerzijde

De auteurs Caja Cazemier en Martine Letterie schreven voor de tweede keer gezamenlijk een boek. Eerder schreven zij samen Familiegeheim, dat werd genomineerd voor de Thea Beckman
 
 
Prijs 
Het boek Keerzijde laat zien dat er in ruim 100 jaar maar weinig is veranderd: nog altijd geldt er een dubbele moraal ten opzichte van vrouwen en seksualiteit. In hoeverre hebben meiden van nu meer seksuele vrijheid? Martine Letterie dook het verleden in en Caja Cazemier onderzocht de huidige situatie. Samen schetsten zij een mooi dubbelportret.
 
Presentatie
Begin februari werd het boek Keerzijde gepresenteerd op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand-Sappemeer tijdens de Aletta-dag.
Aletta Henriëtte Jacobs - de eerste vrouwelijke arts van Nederland - werd op 9 februari 1854 in Sappemeer geboren. De school draagt haar naam en vindt het belangrijk dat de leerlingen weten wie zij was, wat haar bezig hield en waar ze voor stond. Daarom organiseert men op het Aletta rond haar geboortedag voor alle eersteklassers een  Aletta-dag, waarvan de boekpresentatie van Keerzijde nu een onderdeel was.

Reactie toevoegen