Koninklijke onderscheiding voor Hans van Leeuwen

Het was afgelopen zaterdag dat Hans van Leeuwen uit Noordbroek, tijdens een druk bezochte receptie, afscheid nam van zijn collega brandweerlieden. Na 29 jaar bij de vrijwillige brandweer te hebben gezeten vond hij het genoeg. 
 
 
Conditioneel kan hij het nog makkelijk aan, hij is erg sportief op fiets en schaats. Maar het is intensief. Zoals onze burgemeester het zei: “Het is mij een eer om afscheid te nemen van iemand die zich 29 jaar lang volledig heeft ingezet voor de samenleving. Zowel dag als nacht. En dan bij een melding niet wetende wat je te wachten staat.” Burgemeester van Zuijlen speldde hierna een Koninklijke Onderscheiding op bij Hans van Leeuwen. Hij is nu ridder in de orde van Oranje Nassau. Proficiat.
Het was brandweercommandant Marten Prins die hem destijds gevraagd had om te komen bij de brandweer van de gemeente Oosterbroek. De heer van Leeuwen had net garage de Vries overgenomen en de heer de Vries was ook brandweerman.  En zo geschiedde. 
“Je treedt nooit op 
de voorgrond,  maar als je iets te zeggen hebt dan luistert iedereen”, aldus Marten Prins.  Hij reikte een beeld uit ter herinnering. Hans van Leeuwen was zichtbaar onder de indruk.  In zijn dank- woord denkt hij te-rug aan o.a. zijn eerste uitruk naar een brand in een boerderij in Spitsbergen. Hij  haalde veel mooie en minder mooie herinneringen aan van uitrukken. Maar vooral mooie herinneringen aan de vele oefeningen en vooral de feesten die men met elkaar had. 

Reactie toevoegen