Zoveel mogelijk boeken scoren

Leerlingen van verschillende basisscholen in de provincie Groningen doen de komende weken hun best om zoveel mogelijk boeken te lezen. Dat doen ze in het kader van het project Scoor een Boek!, waarmee de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen het belang van lezen willen benadrukken en het leesplezier bij kinderen willen vergroten. 
 
Boeken scoren
Tweeduizend leerlingen uit bijna honderd groepen 5 en 6 beleven volgende week de ‘aftrap’ van Scoor een Boek! Zij zullen in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken proberen te lezen. Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen, en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol speelt. De leerlingen worden via onder meer videoboodschappen van spelers aangespoord om te lezen. Als afsluiting van het project vindt per gemeente bovendien een sportieve afsluiting plaats.
 
Twaalf gemeenten
In 2014 wordt Scoor een Boek! aangeboden aan basisscholen in de gemeenten Menterwolde, Pekela, Veendam, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Ten Boer, Bedum, Bellingwedde en Oldambt. 

Reactie toevoegen