december 2007

  • Zuidbroek - personenbus tegen verkeerspaal

    Bij een aanrijding op de N33 bij Zuidbroek zijn zaterdagavond acht inzittenden van een personenbus gewond geraakt. De 29-jarige Poolse chauffeur week uit toen hij schrok van een 36-jarige automobilist die vanaf de afrit van de A7, de N33 op wilde rijden. De personenbus met daarin acht in Nederland verblijvende Polen (29 tot 49 jaar), kwam daardoor frontaal in aanraking met een verkeerspaal. Alle Polen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Drie van hen zijn opgenomen. Uit een blaastest bleek dat geen beide bestuurders had gedronken.

  • Vier paarden omgekomen bij brand in schuur

    Bij een brand in een schuur aan de Benedenverlaat in Veendam zijn zondag vier paarden omgekomen. Zondagmorgen heeft er een felle brand gewoed in een vrijstaande schuur achter een woning aan de Beneden Verlaat te Veendam. Toen de brandweer rond 10 uur melding kreeg van de brand, was het al te laat om de paarden te redden. De schuur stond al volledig vol met rook, hierdoor was er geen redding meer mogelijk voor de paarden.
    brand Benedenverlaat
    Het was voor de brandweerlieden te heet om het pand binnen te gaan. Brandweer Veendam die met twee wagens terplaatse kwam had de brand snel onder controle. Een bewoner van het perceel die door alle consternatie onwel werd, is door ambulance personeel onderzocht. Na onderzoek vertrok het ambulance personeel zonder de bewoner weer naar de post. De schuur is aan de binnenkant volledig uitgebrand. Verder zijn er ook drie oldtimers verloren gegaan. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

  • Verlichtingscontrole schoolgaande jeugd

    De politie heeft maandag op de Middenweg en de Julianalaan in Veendam de schoolgaande jeugd gecontroleerd. Elf fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van verlichting. Eén fietser nam de rotonde in tegengestelde fietser. Een 15-jarige fietser uit Muntendam probeerde te ontkomen, maar kon toch worden aangehouden. Daarbij gaf hij in eerste instantie een valse naam op.

  • Goede start competitie Damclub Meeden

    De competitie van de Oost Groninger Dambond is voor beide teams van Damclub Meeden goed van start gegaan. Het team van de eerste klasse moest uit tegen het tweede team van Onstwedde. Na ruim een uur spelen kon G. Kamminga de partij al in zijn voordeel beslissen. Tegenstander M. Wever zag de slagzet niet die hem 3 schijven achterstand en een dam tegen bezorgde. Steenstra van Meeden had wel meer partij aan G. Prins, maar kon door een betere positie ook de winst naar zich toe halen. R.H. Prins van Onstwedde was helaas te sterk voor Gernaat.

  • Succes opstaptoernooi in Muntendam

    Zaterdag 1 december heeft Judo Ryu Muntendam deelgenomen aan het eerste opstaptoernooi georganiseerd door sportschool Damkat te Stadskanaal, Sportschool Bruinsma te Stadskanaal, Sportschool Nico Jager, Judovereniging Judo Ryu Muntendam te Muntendam en Vereniging C.S.V.O. te Onstwedde. De eerste keer werd dit toernooi in Muntendam gehouden. Dit toernooi is bedoeld voor beginnende judoka's met een witte en gele band.

  • Succesvolle start Beweegmaatje.nl

    Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden het moeilijk om in hun eentje te starten en vooral om het vol te houden. Voor deze groep is Beweegmaatje bedoeld: een internetcommunity voor iedereen vanaf zestien jaar. Het is een virtuele ontmoetingsplek waar mensen een 'maatje' kunnen zoeken. Of het nu gaat om een groepje om mee te gaan skiën, een enthousiaste tennispartner, of gewoon iemand voor lange wandelingen met de hond: beweegmaatje.nl is hét platform om een match te vinden.

  • Tevreden deelnemers DIABETES-fysio!!

    DIABETES-fysio is een individueel trainingsprogramma voor mensen met suikerziekte die vetten willen verbranden en hun belastbaarheid willen vergroten. Er wordt getraind in een groep van ongeveer zes personen onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Dit trainingsprogramma is voortgekomen uit de vraag van patiënten die niet goed wisten wat ze met diabetes aan moesten. Vaak hadden ze een probleem over hoe ze zelf invloed konden uitoefenen op de diabetes of hoe ze zich fitter konden gaan voelen.
    Diabetes fysio

  • Tijd voor... groenblijvers in de winter

    Op zondag 9 december 2007 staat weer een aantal gidsen voor u klaar om u rond te leiden in het prachtige natuur- en wandelgebied De Heemtuin en het Natuurpark Tussen de Venen. Het thema is deze maand groenblijvers. De winter nadert. Het wordt kouder en natter. Bomen en struiken veranderen in kale staken in het vlakke land. Vele planten sterven bovengronds af. Maar er is een groep planten met een andere overwinteringtactiek. Dat zijn de groenblijvers.

  • Kerkgeschiedenis

    Toen het gezelschap met een dampende kop koffie in het koor van de kerk te Noordbroek stond, leek het meer “koek en zoopie” op het ijs. Sjaals, gebreide muts, witte adem en een warme plaid in de tas. Aan den lijve werd ondervonden waarom met vroeger baaien ondergoed en extra onderrokken had. Toen was de westerse deur bij een kerk de normale ingang. De noordelijke ingang, koud en donker, was meer een uitgang voor de laatste reis naar het kerkhof. Fresco’s op de gewelven zijn ook zo geschilderd, dat ze van de westerse kant te zien zijn.

  • Pieten op bezoek bij SVN

    Afgelopen week hebben de leden van Jazz dance van SVN Zwarte Pieten leren dansen. De Pieten vonden het erg moeilijk om net zo goed te kunnen dansen als alle meisjes, maar als tegenprestatie kreeg iedereen een leuk presentje van de pieten. De Pieten zijn nu echte danspieten en kunnen een veer van Sinterklaas krijgen.
    SVN

  • Tijd voor... kerstkoor MMC

    Op zondagmiddag 16 december 2007 treedt het kerstkoor van MMC uit de Compagnieën op in het paviljoen van het bezoekerscentrum van de Heemtuin in Muntendam. Het koor bestaat uit 15 enthousiaste zangeressen, inclusief de begeleidsters Tineke en Fransien, die een repertoire van een twaalftal Christmas Carols en Kerst-popsongs uitgezocht hebben. Het koor wordt uitgebreid met: Didi Busselman op toetsen, Henk Nieborg op gitaar en Henk Doeve op (contra)bas. Zij brengen u alvast op geheel eigen wijze in de kerststemming.

  • Interkerkelijk Koor Oosterbroek jubileumconcert

    De afgelopen maand bestond het “Interkerkelijk Koor Oosterbroek” 65 jaar en ter gelegenheid van dit feit wordt op zondagmiddag 9 december aanstaande een jubileum - adventconcert gegeven, samen met het christelijk mannenkoor “Prins Alexander” uit Hoogezand. Het concert vindt plaats in de Petruskerk te Zuidbroek. Bij de uitgang zaleen collecte worden gehouden. Beide koren zullen zowel afzonderlijk als gezamenlijk optreden en samen met het pas gerestaureerde orgel, moet het wel een geweldige middag worden.

  • Botjes zaandgat, mooi zo as t is

    Ingezonden:
    t Wod oareg duur volgens de PvdA, ston in t kraande te lezen.
    En t het et nait neudeg. Botje is nou ook al mooi, t is n nuver ploatje om te zain, je kinnen der schier even lopen en bie zummerdaag as t hail waarm is kin je der lekker even in t wotter springen.
    Zo het t aaltied wèst, en dat is goud.
    Wat n moal kin dat is n wc-hok mit n poar voelnisbakken en ’s zummers n ijscokare.
    Dat is meer as genogt, n mooie rekreoatieplas is der al.
    Nait vaaileg? Vaalt oareg tou, gebeurt noeit wat.
    Loaten we ons herinnern hou mooi of t was, en nou mor hopen dat glaans der nait òf gaait.

    ’n Laifhebber

  • Botjeszandgat toch nog recreatieplas?

    Afgelopen donderdag is er in de commissievergadering gesproken over een eventuele ontwikkeling van Botjeszandgat. Van der Valk heeft zich onlangs teruggetrokken voor wat betreft de gezamenlijke ontwikkeling dit gebied. Hierdoor zullen er geen chalets kunnen worden gebouwd. Het project zal kleinschaliger moeten worden aangepakt. Het College wil graag een gebied van 25 ha. gaan ontwikkelen met een ontsluiting via de Botjesweg. Voorop staat dat het een veilig zwemgebied moet worden.

  • Vijfenvijftig jaar samen

    Het was 29 november 2007, precies 55 jaar geleden dat de heer R.C. Beukema en mevrouw H.M. Beukema-Amerika in het huwelijk traden. Burgemeester A. Omta de eerste burgemeester van Oosterbroek heeft het paar destijds getrouwd. Het echtpaar kreeg afgelopen donderdag 29 november bezoek van burgemeester Eduard van Zuijlen, die hun namens de gemeente de felicitaties en een mooi bloemstuk overhandigde.
    55 jaar

  • Afsluitingen A7

    Op zondag 9 december tussen 8.00 en 15.00 uur laat Rijkswaterstaat een portaal met wegwijzers vervangen boven de A7 tussen Zuidbroek (oprit 43) en Noordbroek (oprit 44). In deze periode moet het verkeer tussen Groningen en Nieuweschans in beide richtingen rekening houden met een maximaal 15 minuten langere reistijd. Het portaal is afgelopen zomer tijdens het groot onderhoud aan de A7 aangereden door een vrachtauto. Daarbij is het zo beschadigd dat het nu inclusief bewegwijzering moet worden vervangen.

  • Sint en Pieten halen groots uit!

    Afgelopen zaterdag werkten de Sint en 32 zwarte Pieten overdag hard aan de bezorging van pakjes in Zuidbroek. De rest volgde later in de nachtelijke uren. De Pakjesbezorgdag die samen door buurtvereniging Schrijvershoek, zwemvereniging de Pinquin en voetbalvereniging ZNC voor de eerste keer georganiseerd werd, was een groot succes. Honderden pakjes werden tevoren ingeleverd om door de grote bonte stoet rondgebracht te worden, doordat enthousiaste dorpsbewoners zich (door pakjes in te leveren) hadden aangemeld om iets te doen voor de kinderen, buren, vrienden, zieken, klanten of voor mensen die even speciaal in het zonnetje gezet werden
    Sint Zuidbroek
    De pieten zagen dan ook vele verraste gezichten.

  • Ongevallen door plaatselijke hagelbui

    Drie auto’s raakten zondagmiddag op de N33 bij Zuidbroek betrokken bij een ongeval. Een 30-jarige automobilist uit Appingedam belandde met zijn auto op de kop in de sloot. Vlak daarna botste een 43-jarige automobilist uit Roodeschool op zijn voorganger, een automobiliste uit Eefde (leeftijd onbekend). Oorzaak van de ongevallen is vermoedelijk een zeer plaatselijke en hevige hagelbui. Er zijn in totaal vijf personen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De N33 is ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest.

  • Concert in Kerstsfeer

    Traditiegetrouw organiseert de Winkler Prins Harmonie in de adventsperiode een concert in Kerstsfeer. Dit jaar zal het Juicy Lake uit Sappemeer een gastoptreden verzorgen. Amusementskoor Juicy Lake is opgericht in 1994 en ontleent de naam aan haar standplaats, Sappemeer (vrij vertaald “Juicy Lake”). De basis van het koor is de St. Willibrorduskerk in Sappemeer, een recentelijk prachtig gerestaureerd kerkgebouw, door het koor verkozen om haar prachtige akoestiek.

  • Lezen kan altijd!

    Maak kennis met de daisy-rom!
    Heeft of krijgt u problemen met het lezen van de kleine lettertjes? Kost het u moeite een boek vast te houden? Als het gewone lezen niet meer gaat heeft de Openbare Bibliotheek een passende oplossing voor u. Wanneer het lezen moeilijk wordt kunt u bij de Openbare Bibliotheek grootletterboeken en luisterboeken op cd lenen. Ook kunt u kennismaken met het gesproken boek op cd-rom, de zogenaamde daisy-rom. Voor het afspelen van deze daisy-roms heeft u een daisy-speler nodig. De daisy-speler is voorzien van grote knoppen voor afspelen, pauze, vooruit- en terugspoelen. De daisy-roms en daisy-spelers zijn niet alleen voor blinden of slechtzienden, maar ook voor dyslectici, mensen met reuma, afasiepatiënten of voor mensen voor wie het lezen simpelweg te vermoeiend is geworden. Bij de Openbare Bibliotheek kunt u zowel de daisy-roms als de daisy-speler voor drie weken gratis in bruikleen krijgen om kennis te maken met deze vorm van lezen.

  • Start “Bibliotheek aan huis”

    In de bibliotheek is het een komen en gaan van mensen die boeken ruilen, tijdschriften of kranten lezen en rondkijken. Dat is fijn, want tenslotte is de bibliotheek er voor iedereen. Er is echter één maar…. Niet iedereen kan naar de bibliotheek komen. Zoals in alle gemeenten in Nederland zijn er ook in Veendam e.o. mensen die graag lezen, maar niet van de bibliotheek gebruik kunnen maken, omdat zij zich moeilijk kunnen verplaatsen. Ook aan hen wil de bibliotheek nu haar diensten gaan aanbieden.

  • Voedselactie succes

    48.000 voedselpakketten voor de allerarmsten. De Nationale Voedselactie, georganiseerd door Dorcas Hulp Nederland, is succesvol verlopen. De actie werd gehouden van 4 tot 11 november jl. Na inventariseren van het ingezamelde voedsel is de verwachting dat er ruim 48.000 voedselpakketten naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika kunnen worden verzonden. Dat zijn 2000 pakketten meer dan in 2006. “Een resultaat waar we dankbaar voor mogen zijn”, aldus André Blank, manager bij Dorcas.

  • De Wegwijzer’ speelt voor Sinterklaas

    Het team en de ouderraad van Christelijke basisschool de Wegwijzer in Zuidbroek hebben ook dit jaar de leerlingen gevraagd om mee te werken aan de actie ‘Schoenmaatjes’. Schoenmaatjes (voorheen Operatie Schoenendoos) is een najaarsactie van Edukans waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen vullen voor kinderen in arme landen.
    Wegwijzer

  • Kerstconcert Brassband Elad en koor RVE

    Op zaterdagavond 15 december is er in de Grote Kerk te Wildervank een feestelijk kerstconcert van Chr. brassband Elad en het Regionaal Vocaal Ensemble (RVE). Elad en het RVE werkten nog niet eerder samen, hoewel zij al jarenlang op een steenworp afstand van elkaar, op dezelfde avond en tijd in Muntendam repeteren. Elad, dat volgend jaar 85 jaar bestaat, heeft vanaf de oprichting een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

  • Toch BROOD BIJ DE BROECKHOF

    Helaas is er weer een leverancier minder in Zuidbroek. De bakkerij Het Stoepje, die elke vrijdagmorgen bij de Broeckhof een standplaats had kan door omstandigheden niet meer komen. De collega, Notenspecialist Hans van Aken, heeft hierop actie ondernomen om toch brood op vrijdagmorgen voor u te kunnen verzorgen. Er zal een beperkt assortiment brood en koek van de bekroonde ECHTE BAKKER WIM ZIJLEMA uit Veendam te koop zijn.

  • Sfeervolle Kerstmarkt bij Joling

    De Kerstmarkt van Boomkwekerij Joling in Meeden is een begrip in de regio. T/m 24 december kunt u dagelijks kerstsfeer opsnuiven in de speciaal ingerichte boerenschuur. U vindt er originele kerstdecoraties, leuke kleine cadeautjes, gevarieerd bloemwerk en vers gerooide kerstbomen van eigen teelt. Dit jaar is de inrichting weer geheel vernieuwd. Geniet van een glaasje Glühwein bij de warme houtkachel. Kerstbomen. Buiten kunt u kiezen uit een ruim assortiment kerstbomen van eigen kwekerij. Ze zijn gegarandeerd vers gerooid.

  • Après ski-party Bouwte Kluuners

    Dit jaar bestaat IJsvereniging de Bouwte Kluuners 10 jaar en dat is reden om een feestje te vieren. Omdat het al een aantal jaren ontbreekt aan echte winterse kou met ijs, houdt de ijsvereniging samen met het dorpshuis een feestje in winterse sfeer. Op zaterdagavond 15 december wordt een après ski-party voor alle inwoners van Meeden georganiseerd om dit jubileum te vieren. Een 2-tal dj’s zal voor passende muziek en bijbehorende winterse activiteiten zorgen.

  • Christmas Carols in de Heemtuin

    Op zondagmiddag 16 december presenteert het MMC Kerstkoor een sfeervol Kerstcon-cert in de Heemtuin in Muntendam. Begeleid door enkele muzikanten zingen de vijftien leden van het koor de mooiste Christmas Carols. Het MMC Kerstkoor, dat vanaf 2005 actief is, is een activiteit van de Stichting Met Meer Cultuur de Compagnieën en brengt jaarlijks enkele presentaties in de periode voor de Kerstdagen. Zo staan ook dit jaar een aantal voorstellingen gepland waarvan de Heemtuin er één van is.

  • Huis Adviesgroep is nu Mijn Makelaar

    19 November opende Huis Adviesgroep haar deuren onder de naam Mijn Makelaar Noord-Oost. Mijn Makelaar Noord-Oost maakt deel uit van de landelijke kennisorganisatie Mijn Makelaar, die uitsluitend werkt met NVM-gecertificeerde én lokaal sterk betrokken makelaars. Ervaren makelaars die door hun gedrevenheid en affectie met het eigen werkgebied de klant ook echt doelgericht en persoonlijk kunnen adviseren. Met de beste oplossing voor uw woonvraagstuk als resultaat. Of het nu gaat om de particuliere woningmarkt of om bedrijfspanden.

  • Kerstconcert De Scheepsjoagers

    Na de succesvolle presentatie van de nieuwe CD/DVD "Lowlands" richt het Shantykoor De Scheepsjoagers zich helemaal op het naderend Kerstconcert. Het concert staat o.l.v. Nico Dijkman en vindt plaats in de Menterne op zondag 16 december a.s. De zaal is een uur voor aanvang open. Kaarten (incl. kopje koffie) kunt u nu al verkrijgen bij de Menterne of aan de zaal.

  • Volkskerstzang

    Op zaterdagavond 15 december a.s. bent u van harte welkom bij de volkskerstzang in de Hervormde Kerk te Muntendam. Deze avond wordt georganiseerd door de Hervormde Gemeente en de Baptisten Gemeente van Muntendam. Cantanova zal zorgen voor een mooie muzikale avond. Ter dekking van de kosten zal er een collecte worden gehouden.

  • Kerstsferen in ‘Sound of Music’

    Buiten is het koud en donker, binnen maken we het gezellig met kerstverlichting en muziek. December is de maand om weer samen te zijn, samen te genieten. Daarom geeft ‘Muziekvereniging Oosterbroek’ op 22 december een kerstconcert in haar eigen muziekgebouw aan de Heiligelaan in Zuidbroek. Na het zeer geslaagde concert afgelopen oktober zijn de leden aan het repeteren geslagen om ook deze avond een mooi programma neer te zetten. Met o.a. ‘White Christmas’, ‘Let it snow!’ en ‘March of the three Kings’ moet dit zeker lukken.

  • Nieuwjaarsduik

    Op dinsdagmiddag 1 januari 2008 vind alweer de 6e Kontiki's nieuwjaarsduik plaats. Net als op 1 januari van dit jaar, zal het startsein worden gegeven om 13.30 uur. De Crew van Snorkel en Duiksportcentrum Kontiki Diving en de Crew van Paviljoen Meerwijck zullen het het evenement in goede banen leiden. Deelnemers worden verwacht om 13.00 uur op het strand. Om 13.20 uur vind de briefing plaats in de speciaal voor het evenement opgezette legertent.

  • ‘Ik kon van mijn hobby mijn beroep maken’

    Aan de Gockingalaan in Noord-broek vindt u weerstation ’t Gockje’. De thuisbasis van weervrouw Harma Boer uit Noordbroek. Hier doet Harma de voorspellingen van het weer.
    Wie is Harma Boer? Harma is in 1971 geboren op Stootshorn. Haar ouders hadden een tuin-/akkerbouwbedrijf. Tot haar vierde woonden ze op een boerderij. Later verhuisden ze naar Zuidbroek, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Haar vader hield van tuinieren en was veel in de tuin te vinden; zijn werk was zijn hobby geworden. Hij werkte altijd heel precies.
    Harma Boer

  • Kerst Fancy-Fair in Meeden

    Op vrijdag 21 december organiseren diverse organisaties uit Meeden een kerst fancy-fair. Vanaf 16.00 uur zijn belangstellenden welkom in het dorpshuis in Meeden. In het dorpshuis in Meeden kan iedereen (van heel jong tot heel oud) meedoen aan diverse onderdelen. De fancy-fair \is een unieke samenwerking van allerlei organisaties uit Meeden en is vooral bedoeld als een leuke start van de kerstperiode.

  • Omroep Menterwolde zoekt favoriete kersthits

    Omroep MENTERWOLDE wil graag weten wat de favoriete kersthits van haar luisteraars zijn. De omroep doet mee aan de Winterse 50, een actie van 150 radiozenders in Nederland en België. In deze hitlijst staan de vijftig meest populaire winter- en kersthits ooit gemaakt. De hitlijst wordt dit jaar voor de zesde keer samengesteld. Via de website www.winterse50.nl kan tot 16 december gestemd worden voor de hitlijst van dit jaar.

  • Burgerinitiatief in Zuidbroek

    Stuit het u ook wel eens tegen de borst om steeds maar weer een kennis of goede buur te vragen om uw boodschappen op te halen, omdat uzelf niet de mogelijkheid heeft?
    Met de kerst voor de deur hebben 2 families uit Zuidbroek het initiatief genomen een ophaal- en bezorgdienst op te zetten. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat er een tijdelijke supermarkt in de voormalige Novy zou komen. Helaas is het nog niet zover. De bedoeling is om voor mensen die het meest afhankelijk zijn van een supermarkt IN het dorp en nu veelal een beroep moeten doen op familie, vrienden en/of buren, boodschappen te doen. Dit, zodat ze niet het idee krijgen afhankelijk te zijn van derden en zelf voor hun wekelijkse boodschappen zorg kunnen dragen.
    Het initiatief is op vrijwillige basis, totdat de (tijdelijke) supermarkt zijn deuren zal openen in de ‘Novy’(?) of ...... . Aan de hand van een boodschappenlijstje worden één keer per week de boodschappen, die op dit moment NIET in het dorp verkrijgbaar zijn, gehaald en aan huis gebracht. Hierdoor wordt de plaatselijke middenstand niet gepasseerd Er zal een kleine onkostenvergoeding voor deze dienst worden gevraagd.

  • Kerstverlichting in Tripscompagnie

    Met een grijns op zijn verweerd gezicht drukt Jan Lenting op de knop van zijn mechanisch toeterapparaat. De rust op de stille Tripscompagniesterweg wordt op 8 dec. 2007 klokslag 17.00 uur verstoord door vele decibels. Het sein om de kerstverlichting langs het water in Tripscompagnie te ontsteken. Het antwoord hierop is feestelijk, lichtend en weerspiegelend in het water. Lichtende arresleden, sterren, molen en buitelende kerstmannen verlichten de deelnemers aan dit festijn, die uit het duister over de smalle weg komen aanlopen.
    Trips-Kerst

  • Echtpaar gewond bij eenzijdig ongeval

    Een 77-jarige man en zijn 74-jarige echtgenote, beiden uit Hoogezand, zijn zaterdagmiddag op de Sappemeersterweg in Noordbroek gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man bestuurde hun auto en kwam per ongeluk in de berm terecht. Hij reed vervolgens tegen een boom. De man bleek licht gewond te zijn. Zijn vrouw moest door de brandweer uit haar beknelde positie worden bevrijd. Zij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De bestuurder werd ook voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

  • Snelheidscontroles in Menterwolde

    De politie heeft afgelopen zondag op twee plaatsen in Menterwolde snelheidscontroles gehouden. in Meeden aan Beneden Veensloot. Het aantal geregistreerde voertuigen was 73, het aantal overtredingen 17 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/uur. Er geldt hier een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur.
    In Noordbroek werd gecontroleerd op de N33. Het aantal geregistreerde voertuigen was hier 605 en het aantal overtredingen 69. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 146 km/uur. Hier geldt een maximum toegestane snelheid van 100 km/uur.

  • Vier vrouwen gewond bij eenzijdig ongeval

    Vier vrouwen uit Veendam zijn vanochtend op de Muntendammerweg (Tussenklappen) tussen Zuidbroek en Muntendam gewond geraakt bij een verkeersongeval. De bestuurster raakt door onbekende reden de controle kwijt over het stuur. Zij reed vervolgens frontaal tegen een boom.
    Drie vrouwen konden zelf met lichte verwondingen uit de auto komen. De bestuurster moest door de brandweer uit haar beknelde positie worden bevrijd. Zij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de andere gewonde inzittenden werden onderzocht.
    De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

  • Jeugd Meteoor kampioen

    Onlangs is de jeugd van tafeltennisvereniging Meteoor uit Muntendam kampioen geworden in de vijfde klasse. Gijs, Julien en Maurice moesten 3 punten binnenslepen voor het kampioenschap. Uiteindelijk werd het 8-2 voor de jongens van TTV Meteoor. Volgend seizoen, deze begint eind januari, gaan de jongens uitkomen in de vierde klasse. Het is knap dat de jongens kampioen zijn geworden omdat ze voor het eerst competitie speelden.

  • Banketloop Atletiekgroep S.O.S.

    Nog nagenieten van al dat lekkers wat we van die goeie Sint hebben ontvangen, kwam de training weer in beeld op vrijdag 7 december voor de atletiekgroep S.O.S. Muntendam. Je zou denken dat al dat lekkers er weer afgetraind moest worden. Maar daar leek het echter niet op, want invaltrainster Lijda Bijma had echter een week eerder een detail verklapt, dat het thema voor de aankomende training een Banketloop zou zijn. Maar dat was dan ook alles wat ze verklapte, want verder moest het nog even een verrassing blijven.