Willianne Vos beste zwemster

Op 4 januari deden de zwemmers en zwemsters van De Pinquin mee aan de ‘Neujahrsschwim’ in Meppen. Al voor dag en dauw gingen ze de grens over om op tijd te komen voor deze mooie wedstrijd. Dit zorgde er in elk geval voor dat de zwemmers goed wakker waren en dit resulteerde in mooie resultaten.
Zo werd Willianne Vos de beste zwemster van het toernooi. Haar tijd zat namelijk het dichtste bij het wereldrecord. Hiervoor kreeg ze een mooie beker. Haar beste vriendin Ellen Altena werd derde in dit klassement.

Naast het klassement voor beste zwemmer en zwemster werden er ook nog medailles per afstand uitgereikt.
9 Zwemmers en zwemsters hebben samen maar liefst 24 medailles gehaald. Hiervan waren de meesten in de gouden kleur; 11 keer werd een zwemster eerste. 6 keer werd het zilver opgehaald en 7 bronzen medailles gingen mee terug naar Nederland. Ook hierbij was Willianne Vos gouddelver, met vier gouden medailles. Helaas werden de beide estafette teams van De Pinquin net vierde.

Laura Altena begon het nieuwe jaar goed door de grootste persoonlijke verbetering te zwemmen. Dit deed ze op de 200meter wisselslag. Al met al een mooie dag voor De Pinquin.