Supermedaille oogst Pinquin

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag stond er een internationale wedstrijd voor De Pinquin op het programma. 26 Zwemmers en zwemsters waren naar het Duitse Emden afgereisd om daar een flinke lading medailles binnen te halen.
26 zwemmers en zwemsters waren sa-men goed voor 126 starts die in totaal 94(!) medailles opleverde! Dit betekent dat 75% van de races met een medaille werd afgesloten. Een super percentage dus.
In totaal werden er 49 gouden, 25 zilveren en 15 bronzen medailles gewonnen. Gouddelvers waren Marielle Dolfijn, David Scheffer en Willianne Vos, zij wisten alle drie alle gezwommen races winnend af te sluiten.

Helaas zijn er ook altijd een paar mensen die net buiten het podium vallen, gelukkig voor die mensen kreeg de top 6 een mooie oorkonde uitgereikt, waardoor bijna alle zwemmers met een aantal mooie herinneringen weer huis- waarts konden gaan.

Om zoveel medailles te winnen moet er natuurlijk hard gezwommen worden. Dat deden de zwemmers ook en vele persoonlijke records werden aan flarden gezwommen. Grote verbeteringen kwamen op naam van: Yvette Hogerman, Marthijs Hogerman, Carlijn Koers, Thijn Rakers en Arwen Snip. Goed gedaan!

Naast de individuele nummers werden er ook nog een aantal estafettes afgewerkt. Het dames team met daarin Daniek Platje, Rebecca Jager, Mylene Kok en Melanie Gall wisten hierop ook nog een zilveren medaille te winnen!