Aniek Norder sterk op judotoernooi

Zaterdag 20 april heeft Aniek de zilveren medaille behaald op een Europacup toernooi in Teplice in Tsjechië. Voor Aniek was dit haar eerste Europacup toernooi.
Op dit toernooi waren ruim 700 judoka’s uit Europa. Aniek haar eerste partij was tegen Madalina Crista de nr. 1 van Roemenië die wel 2,5 jaar ouder is. Deze partij won Aniek met ippon. Daarna kwam ze tegenover de Duitse Sandrine Metier die ze wederom met ippon won. Deze Duitse was tweede op het toernooi in Erfurt waar Aniek derde was. Daarna moest Aniek het opnemen tegen de Hongaarse kampioen Lotti Mieskolczi die in maart nog tweede en derde is geworden op een Europacup in Kiev en Zagreb. De finaleparij was tegen Leyla Aiyeva uit Azerbaijan die al meerder Europacup toernooien heeft gedraaid. De finalepartij verloor Aniek op één straf.
Over twee weken staat er weer een Europacup toernooi in Berlijn op het programma. Daarna maakt Aniek kans om weer door de judobond geselecteerd te worden voor nog een Europacup toernooi in Polen en daarna het EK in Estland in juni.