Willianne Vos naar NK

Afgelopen weekend vond in Leiden de Nationale Speedo Jaargangwedstrijd plaats. Deze wedstrijd is het Nederlands Kampioenschap voor zwemmertjes tussen de 9 en 12 jaar. Om hier aan mee te mogen doen moet je in de top 18 staan van je leeftijd. Namens zwemvereniging De Pinquin kwam de uit Veendam afkomstige Willianne Vos op maar liefst 5 afstanden aan de start.
Op zaterdag kwam Willianne voor het eerst aan de start op de 100 meter vrije slag. Op deze afstand zwom ze een persoonlijk record van maar liefst 3 seconden. Haar eindtijd was goed voor een 7e plaats. Daarna kwam ze nog in actie op de 50 meter vlinderslag, op deze afstand mag ze zich nummer 15 van Nederland noemen.

Op zondag vond het tweede deel van de Jaargangwedstrijd plaats waarop Willianne drie keer aan de start kwam. Als eerste zwom ze de 100 meter wisselslag. Op deze afstand verbeterde ze haar inschrijftijd met bijna 5 seconden! Haar tijd resulteerde in een prachtige 6e plaats. Op haar tweede afstand, de 100 meter schoolslag, zwom ze eveneens 5 seconden van haar persoonlijk record af. Op de 100 meter schoolslag werd Willianne 8ste. Haar laatste afstand van de Jaargangwedstrijd was de 50 meter vrije slag, op deze afstand wist ze ook haar persoonlijk record aan te scherpen. In het klassement eindigde ze op deze afstand op een 11e plaats.

Al met al kan Willianne heel tevreden terug kijken op het NK, met 3 super dikke persoonlijke records en 3 top 8 klasseringen!