Zwemmers Pinquin in vorm

In het weekend van 12 en 13 januari vond er in Winschoten het jaarlijkse Groninger Winter Club Kampioenschap plaats (WCK). Bij deze wedstrijd worden alle sprintnummers gezwommen, de 50 meter rugcrawl, schoolslag, vlinderslag en vrije slag en de 100 meter wisselslag. Alle tijden van de zwemmers worden opgeteld en de club met de minste seconden wint. Als je in een bepaald programma geen zwemmer hebt krijg je een vervangende tijd. Deze wedstrijd wordt altijd in twee poules gezwommen.
Direct in het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat De Pinquin in topvorm was. De meiden estafetteploeg wist hun inschrijftijd met ruim een seconde te verbeteren en als tweede aan te tikken.
Bij de overige estafettes liet De Pinquin ook zien tot de beste te horen. In totaal werden er namelijk 8 estafettes gezwommen waarvan er maar liefst 4 gewonnen werden en 2 maal eindigde De Pinquin op een tweede plaats. Naast de estafettes werd er individueel ook heel goed gepresteerd, alle zwemmers wisten hun persoonlijke records te verbeteren of te evenaren.
Echter waren er een aantal zwemmers die enorme happen van hun persoonlijke records afhaalden, soms wel met 7 seconden of meer! Deze zwemmers waren: Christian Muthert, Benno v.d. Klooster, Vincent Hartman, Femke Niemeijer, Camille Dortmond, Tim Speijer en Rosa Koetsier. Al deze goede resultaten leiden dan ook tot een goede positie in de klassementen.
In het pouleklassement wist De Pinquin met een kleine achterstand net tweede te worden. In het totaalklassement eindigde De Pinquin op een keurige 6e plaats en dit betekend promotie naar de eerste poule. Al met al dus een top Groninger kampioenschap voor De Pinquin!