Goud en Zilver voor judoka Aniek Norder

In het weekend van 27 en 28 oktober heeft de 13 jarige Aniek Norder uit Muntendam op een groot internationaal toernooi in Lommel in België een 1e plaats en 2e plaats behaald.

Op dit toernooi waren judoka’s uit veel Europese landen aanwezig. Voor België geldt dat alleen de beste 8 judoka’s hieraan mee mogen doen. Zaterdag kwam Aniek in de leeftijdsklasse onder de 15 jaar uit in de gewichtsklasse tot 40 kg. In deze poule won ze alle partijen waaronder ook van een Engelse kampioen. Hiermee behaalde ze de gouden medaille. Zondag mocht ze het proberen in de leeftijdsklasse tot 17 jaar. In haar eigen gewichtsklasse was maar 1 tegenstander uit Engeland. Omdat dit niet echt een toegevoegde waarde was voor de ervaring, mocht ze ook meedraaien in een gewichtsklasse zwaarder tot 44 kg. Ze won haar partij in de -40 van de Engelse. Hiervoor ontving ze ook nog een gouden medaille. In de -44 heeft ze erg sterk gejudood tegen 4 Belgische judoka’s waaronder ook een Belgische kampioen. Ze won alle partijen en moest in de finale tegen de Nederlandse Maria Bianca Lojanica, 2e op de Nederlandse Kampioenschappen in de -44 kg tot 17 jaar. Aniek hield goed staande in de finalepartij maar verloor deze partij waardoor ze een zilveren medaille won.