Coöperatieve aanschaf zonnepanelen

Ongeveer 80 belangstellenden in dorpshuis de Menterne in Muntendam luisterden woensdag 19 september geïnteresseerd naar de uitleg over de voor- en nadelen van de werking van een gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen, door respectievelijk Carlien Hoedemaker-Bos van Natuur & Milieufederatie Groningen, Peter Breithaupt van Grunneger Power, Jean Marie Kanyemesha van Initiatiefgroep Pekeladuurzaam. Harry Martens, vertegenwoordiger van woonstichting Groninger Huis was aanwezig om vragen van huurders te beantwoorden.

Groen Links Menterwolde

Huurders die willen meedoen aan dit project, kunnen bij Groninger Huis gebruik maken van het zogenaamde ZAV-beleid. Dit houdt in dat, wanneer er aan de voorwaarden is voldaan, Groninger Huis de panelen overneemt als mensen gaan verhuizen. Hiervoor wordt een afschrijvingstermijn van 25 jaar gehanteerd. Bovendien krijgen huurders 10% van hun investering vergoed.
 
Iedere spreker gaf specifieke uitleg van het nut (lagere elektriciteitsrekening) en rendement van gezamenlijke aanschaf en benadrukte de voordelen van duurzaam gebruik van de zon: een onuitputtelijke energiebron, géén CO2-uitstoot en het vrijwel kosteloos opnemen van schone energie. De veelheid aan vragen moest door tijdgebrek door voorzitter Mario Post worden ingedamd.
Dat het enthousiasme van Menterwolmers voor dit initiatief van GroenLinks groot was mag blijken uit het feit dat alle folders met nadere informatie mee naar huis genomen werden. Al een aantal mensen heeft zich gemeld voor een vrijblijvende offerte en ieder die dat wil kan zich hiervoor nog aanmelden via E-mail   r.m.lanting@gmail.com.
De verwachting dat het ontstaan van Initiatiefgroep Menterwolde binnen afzienbare tijd zal worden gerealiseerd, lijkt dan ook gerechtvaardigd.
Mensen die willen deelnemen aan de initiatiefgroep kunnen zich ook nog melden via bovenstaand E-mailadres.

Reactie toevoegen