v.v. Meeden - SC Veendam

Waar een kleine vereniging goed in kan zijn liet v.v. Meeden zaterdagavond 14 juli jl. op een zonovergoten sportpark ‘De Bouwte’ zien. Vele vrijwilligers hadden er voor gezorgd dat SC Veendam en de vele toeschouwers optimaal werden ontvangen. De ruim 500 toeschouwers moesten om 19.00 uur even wachten, want de door de Veendammer Fanatics ontstoken rookbommen legden een rode gloed over het hoofdveld, scheidsrechter Erik ten Horn liet dit dan ook geduldig over zich heen gaan.
Meeden, dat met een gecombineerde elftal van zaterdag en zondagspelers aantrad, had de eer om het allereerste doelpunt te scoren tegen SC Veendam sinds de wedstrijd jaarlijks op de kalender staat. Julian Jonker won in de 11e minuut de eerste het beste kopduel van zijn directe tegenstander en plaatste de bal over de te ver voor zijn goal staande doelman, de doelstelling van Meeden was gedeeltelijk bereikt, nl. scoren!
Het publiek ging er eens goed voor zitten, was er een complete verrassing opkomst? De profs moesten er een tandje bijzetten, maar Meeden wist van geen wijken en speelde brutaal gewoon mee in de wedstrijd. Een compliment aan het team wat onderleiding stond van de nieuwe zaterdagtrainer Johan Hofmeijer. De profs kwamen zoals verwacht op gelijke hoogte en bij rust was het 1 – 4 op het scorebord. Meeden probeerde ook na rust gewoon mee te voetballen en de toeschouwers iets leuks voor te schotelen. De uiteindelijk 1 - 10 eindstand was te respecteren. Smetje voor SC Veendam was het met een gebroken sleutelbeen uitvallen van spits Danny Blaauw die na een omhaal ongelukkig in aanraking kwam met de grasmat.
Aan het gezicht van voorzitter Fred van Beusekom was af te lezen dat hij trots was op zijn vereniging. Alleen maar tevreden gezichten tot diep in de nacht bij de v.v. Meeden, waar een kleine vereniging groot in kan zijn.