Geslaagd sportspektakel

Afgelopen zondag vond in Muntendam de 33e Ronde van Muntendam plaats. Voorafgaand aan de wielerwedstrijd vond een door gav SOS georganiseerde trimloop plaats. Hieraan deden totaal 76 atleten mee, waarvan 44 jeugdige lopers. Hierbij konden de lopers gebruik maken van het afgesloten wielerparcours.
Wielerronde Muntendam
Aan de wielerwedstrijd voor Amateurs/ Sportklasse namen 57 renners deel. Het was een uiterst levendige wedstrijd, waarbij m.n. plaatselijke Omega-renner Gert de Veen diverse keren probeerde uit de greep van het peloton te blijven. Hij kreeg echter niet de vrijheid en werd steeds weer ingelopen. Uiteindelijk finishte hij in het peloton als 17e. Broer Jan kwam als 31e over de meet.
Bij de Elite/Beloften stonden 43 deelnemers aan de start. Ook hier was het een wedstrijd met veel strijd. Uiteindelijk waren er vijf renners die een ronde voorsprong wisten te bewerkstelligen. Echter, ook in dit groepje gunde men elkaar de overwinning niet. Iedere demarrage werd teniet gedaan. Twee ronden voor het einde was het uiteindelijk Dennis Heering die een kleine voorsprong nam op zijn medevluchters. Heering wist zijn geringe voorsprong tot de eindstreep te behouden en won hiermee onder luid applaus van het talrijke publiek de 33e Ronde van Muntendam. In de sprint versloeg Paul de Haan met miniem verschil Christoph Haxsen.
Tussen de beide koersen door werd Muntendammer Martijn Keizer door de organisatie gehuldigd i.v.m. zijn goede prestaties in de Giro d’Italia. In deze rittenkoers werd Keizer uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner.