Ricardo Grave 3e van Nederland

Ricardo Grave van Judo Ryu Muntendam wist in Tilburg een derde plaats te bemachtigen op de Nederlandse kampioenschappen tot 17 jaar. De pas 14 jarige wist op de district kampioenschappen zeer gemakkelijk te winnen. Hierdoor werd deelname aan het Nederlands kampioenschap veilig gesteld. Met de zwaarste loting wat hij kon treffen, werd als eerste tegen de favoriet gestreden. Jammer want op papier de twee sterkste judoka’s van het veld.
Ricardo Grave Muntendam
De duidelijk zwaardere en oudere favoriet wist zeer gemakkelijk de aanvallen van Ricardo te counteren. Hierdoor werd de eerste partij verloren. Dit betekende dat een 3e plek het hoogst haalbare werd.
Deze werd zeer gemakkelijk binnen een minuut veilig gesteld. De finale duurde maar 18 seconden. Sneu voor Ricardo die van de nummer twee in de reguliere wedstrijden nog nooit had verloren.
Ricardo Grave met trainer en coach Elwin Johannes.