Veel medailles voor Pinguin

De Pinquin heeft afgelopen zaterdag weer een wedstrijd gehad, deze wedstrijd hadden ze zelf georganiseerd. In de eerste programma’s waren medailles te winnen, dit was op de 100 meter wisselslag.
De medailles winnaars waren Marit Adriaanse, Vivianne Dortmund, Denise Gall, Niek Köller, Richard Loots, Mark Meijer, Gert Muntendam, Christian Muthert, Corné Noordman, Daniek Platje, Antwan Prins, Tialda Prins, José Sijbring, Matthijs Sijbring, Marvin Wolthof, Arjen Zijlstra en Tim Zijlstra. Ondanks de dis- kwalificaties van Maaike Pepping en Marjolein de Haan, hadden ze echt super goed gezwommen! Er werden ook enkele clubrecords gezwommen, Antwan Prins op de 100 m. vrij en 100 m. wissel. Matthijs Sijbring op de 100 m. wissel en 200 m. rug. José Sijbring op de 100 m. wissel en 400 m. wissel en Maarten Moorman op de 100 m. vrij. De meeste zwemmers kwamen thuis met een dik pr, maar de grootste pr’s kwamen op naam van Tim en Arjen Zijlstra, Miriam Scheffer, Maaike Niemeijer, Corné Noordman en Saskia de Haan. De wedstrijd verliep vlot door de altijd vrolijke, goedgesnorde scheidsrechter Stoffer Rustenbiel.

De Pinquin zwemt goed bij het internationale Rabobank toernooi in Delfzijl.
Vorig weekend vond in Delfzijl het jaarlijkse internationale toernooi plaats. De Pinquin ging hier ook heen met een gezellige groep. Over alle 100 meters werd een klassement gemaakt en de winnaar won een geldprijs. In verschillende categorieën won de Pinquin de eerste plaats. Dit waren Marit Adriaanse, Matthijs Sijbring en José Sijbring. In het algemeen klassement eindigde de Pinquin op een keurige derde plaats.
Grote pr’s kwamen op naam van Corné Noordman, Christian Muthert, Robin Weessies en Tim Zijlstra. De Pinquin haalde zoveel medailles dat ze geen tijd meer hadden om ze allemaal uit te rijken, deze worden later nog opgestuurd.